Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Proti bolham in klopom

Žurnal24 main
Vsi lastniki psov in mačk vemo, da so klopi in bolhe prava nočna mora. Živali povzročajo neugodje, lahko pa so tudi zelo nevarni za zdravje.

Zato je zelo pomembno da pred njimi zaščitimo naše ljubljenčke, prav tako pa je pomembno preprečiti razvoj bolh tam, kjer se rade naselijo … v naših domovih. 

 

Bolhe: Začaran krog

Odrasle bolhe živijo na živalih. Ležejo ogromne količine jajčec, ki padejo z naših ljubljencev povsod, kjer se ti zadržujejo. Iz jajčec se izležejo ličinke. Skrijejo se v razpoke v tleh, oblazinjeno pohištvo, preproge in ležišča. Bube, naslednja razvojna oblika, so »oblečene« v kokon, ki jih ščiti pred zunanjimi vplivi in lahko v naših domovih neopažene preživijo več mesecev. Odrasla bolha se iz bube izleže, ko je v bližini naša žival (če nje ni, pa ko smo v bližini ljudje). Ker dobro skače, skoči na žival in začaran krog je sklenjen.

 

Klopi: Nevarnost

Klopi živijo po vrtovih,  v parkih in gozdovih. Živali dobijo klope na sprehodih.

Klopi niso le zoprna nadloga. Ker prenašajo bolezni, na primer babeziozo, erlihiozo in boreliozo, so lahko zelo nevarni za zdravje naših hišnih ljubljenčkov. Prenos bolezni prične po 48 urah od prisesanja klopa na žival, zato je izjemno pomembno, da uporabljamo zdravilo ki klope na živali ubije v čim krajšem času.

 


5 % odraslih bolh je na psih in mačkah

95 % populacije bolh so očem nevidni jajčeca, ličinke in bube v naših domovih


Pomembno je uporabiti zdravilo, ki odpravi bolhe na vaši živali, obenem pa preprečuje okužbo vašega doma z jajčeci, ličinkami in bubami.

 

Frontline COMBO

Učinkovitost in brezskrbnost

Učinkovit:

  • Ubije bolhe v manj kot 24 urah
  • Prepreči okužbo doma z delovanjem na razvojne oblike bolh
  • Ubije klope v manj kot 48 urah

 

Varen:

  • Varen za uporabo pri psih, mačkah, mladičkih in brejih ter doječih živalih

 

Praktičen:

  • Odmerjanje je enostavno in je prilagojeno teži vaše živali

 

 

Pridružite se nam na Facebook strani