Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Radikalnejši od Amerike

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zimzeleni. Plavi orkestar februarja izdaja album in igra v Hali Tivoli.

“Vsi so šokirani zaradi našega zvoka. Ampak vedno je potreben čas, da se ljudje navadijo na novega,” pravi Saša Lošić, frontman in avtor glasbe zasedbe Plavi orkestar, ki po desetih letih premora izdaja nov album in napoveduje koncertno turnejo po ozemlju nekdanje Jugoslavije.

Hip hop beograjske scene
Kako sarajevska zasedba zveni zdaj, so imeli poslušalci priložnost slišati v singlu Amerika, ki je izšel decembra.

Na maturantski paradi vedno pojejo Bolje biti pijan, nego star, a ko grem mimo, me nihče ne prepozna.
Saša Losić, Plavi orkestar

“Mislim, da bo na novi plošči zvok še radikalnejši, uporabili pa smo tudi elemente hip hopa,” spremembe opisuje Lošić in dodaja, da ga je pri tem navdihnila nova beograjska hip hop scena.

Album, na katerem bo deset ali enajst pesmi, je še brez naslova: “Želim si, da bi imel dolgo ime kot na primer film Woodyja Allena Vse, kar ste hoteli vedeti o seksu, pa niste upali vprašati,” pravi o plošči, ki se bo na prodajnih policah znašla konec februarja.

Plavi orkestar bo 26. februarja nastopil tudi v Hali Tivoli. Koncertne vstopnice gredo za med, obiskovalci pa bodo poleg novih komadov lahko slišali tudi stare hite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.