Magazin > Film & Glasba & TV
5065 ogledov

Raiven: Na obrazu ji piše, da ji ni bilo do tega ...

raiven Facebook
"Stvari, ki jih počnem za svojo službo."

Kdo komu je sledil? Kdo koga v 'lajf' spustil? Vse to boste izvedeli 23. avgusta na Festivalu Ljubljana, kjer se obeta premiera sodobnega pop-rock muzikala Povodni mož. Zgodba, pod katero se je podpisal mojster besede Ambrož Kvartič, bo odela Povodnega moža in Urško v nova oblačila ter ju preselila v digitalni svet družbenih omrežij. 

V glavnih vlogah se bosta zavrtela glasbenica Sara Briški Cirman (Raiven) ter gledališki in filmski igralec Jure Kopušar, ki ju bodo v stranskih vlogah podprli vsestranski umetniški talent Luka Markus, raper Jose ter tri prekaljene mačke slovenskih muzikalov, Anja Strajnar, Maša Tiselj in Tanja Pečenko, predstavo pa bo zvočno in plesno podkrepil še 18-članski zbor.

Oblečena v bazen

Priprave so v polnem teku. Raiven je na Facebooku delila zabaven video s snemanja za plakat in promocijo dueta Takšen kot ti, ki izide drug teden. Glavna junaka sta morala oblečena v bazen, kar ni bilo prijetno. "Stvari, ki jih počnem za svojo službo," je zapisala ob posnetku.

"Zgodba Povodnega moža spremlja Urško, mlado, lepo in priljubljeno dekle, radovedno in duhovito 'vplivnico v nastajanju', ki pa ni zadovoljna s svojim trenutnim življenjem. Na družbenih omrežjih sicer dosega celotno Ljubljano, a želi si doseči več. V želji po napredku zapusti težko pričakovani ples in se udeleži zasebnega dogodka, ki ga prireja karizmatičen in uspešen sodoben poslovni guru - Povodni mož. Urški prodaja visokoleteče sanje, a dekle kmalu ugotovi, da v njegovem svetu ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled," razkriva producentka Vesna Starina, v sodelovanju s svetovalko produkcije Dominiko Monte, ki bo poskrbela tudi za kostume. 

Preko 110 prijavljenih na avdicijo

Ustvarjalna ekipa je režijo zaupala izkušeni režiserki Sari Lucu ter dramaturgu in asistentu režije Mišu Mićiću, na večdnevno avdicijo, ki je potekala v februarju, pa se je prijavilo več kot 110 muzikala željnih umetnikov, tako iz profesionalnih kot amaterskih krogov. 

"Iskanje ekipe za muzikal nikakor ni bil mačji kašelj. Poleg posameznikov z ustreznimi igralskimi, pevskimi in gibalno-plesnimi izkušnjami smo iskali ljudi, ki bodo medsebojno dobro sodelovali, v projekt vnesli tudi svoje kreativne ideje, k njemu pristopili poglobljeno in s srcem ter z nami soustvarili visokokvaliteten in svež dogodek. S končno ekipo Povodnega moža sem izjemno zadovoljna in komaj čakam nadaljevanje kreativnega procesa.  Prepričana sem, da bodo vse omenjeno opazili in začutili tudi gledalci, ko nas bodo počastili s svojim obiskom predstave," se veseli Lucujeva. 

Veliko vlogo pri izbiri igralske zasedbe je imela tudi energična in produktivna glasbenica Neža Buh – Neisha, avtorica glasbe muzikala, ki ga bo v živo spremljal tudi njen rokerski bend. "Na podlagi 110-tih prijavljenih lahko rečem le to, da smo resnično pevsko talentirana dežela in je bilo težko poslati kogarkoli domov, kar pa je bil v resnici "sladek problem", saj smo lahko izbirali med res dobrimi izvajalci. Seveda le dober vokal ni edino, kar bi bilo dovolj za sodelovanje, zato je glavne akterje določila optimalna kombinacija - petja, plesa, igre in navsezadnje tudi osebne naravnanosti posameznika, kakšen odnos ima nekdo do sebe, sveta, soljudi in do dela v skupini, saj gre za ekipno delo, kjer mora skupina dihati kot eno." 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.