Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Roka Bička vabijo v ZDA

Scena 01.09.13, Razredni sovraznik, prvenec reziserja Roka Bicka, rok bicek, fot Irena Kolar
Režiserja Roka Bička sta včeraj razveselili dve novici.

Njegov celovečerni prvenec Razredni sovražnik je bil izbran za slovenskega kandidata za oskarja v kategoriji tujejezičnih filmov, obenem pa se je film uvrstil tudi na mednarodni filmski festival v Palm Springsu, kar je Biček sicer vedel že pred uradno objavo.

"Že v Benetkah je do mene prišla predstavnica festivala in mi dala kartico, da lahko računamo nanje, a sem moral biti tiho," je o vabilu na sloviti kalifornijski festival, ki bo potekal v prvi polovici naslednjega leta, dejal Biček, ki se mu udeležba na festivalu zdi odlična popotnica za oskarje. Kot pravi, pa Palm Spring v prihodnosti ne bo edini festival, ki ga bo obiskal s svojim filmom, vendar informacij o tem, kje vse bo predstavljal Razrednega sovražnika, še ne more razkriti, medtem ko se mu dejanska nominacija za oskarje zdi težko dosegljiva: "To je po mojem loterija oziroma misija nemogoče, se pa fino sliši pri nas. Festival je nekaj, kar vemo, da bo, nominacija pa je bolj tako, da pelješ prijatelje na pir."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.