Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

RTV se je izognil globi

Viktorji mediaspeed
Inšpektorat RS za notranje zadeve je RTV-ju in Marku Filliju glede neposrednega prenosa oddaje Podelitev nagrad Viktorji 2011 izrekel zgolj opomin.

RTV Slovenija je prejela odločitev Inšpektorata RS za notranje zadeve glede neposrednega prenosa oddaje Podelitev nagrad Viktorji 2011, ki je bila na sporedu 17. marca letos na prvem programu Televizije Slovenija.

Z nacionalke so sporočili, da so gostitelji večera po mnenju Inšpektorata v oddaji kršili pravila RTV Slovenija za izrabo programskega časa za predstavitev mnenj o vprašanju zakonodajnega referenduma in s tem zakon o volilni in referendumski kampanji. Inšpektorat je odločil, da RTV Slovenija in odgovorni osebi Marku Filliju izreče zgolj opomin, čeprav je za tovrstno kršitev predvidena tudi globa, saj je ugotovil, da je bil prekršek storjen v takih okoliščinah, ki niso omogočale takojšnjega ukrepanja. "RTV Slovenija je namreč že pred oddajo opozarjala, da se v oddaji ne smejo izvajati dejanja referendumske kampanje za glasovanje na zakonodajnem referendumu o Družinskem zakoniku, česar pa avtorji in izvajalci, ki so sodelovali v oddaji, niso upoštevali. Ker smo oddajo prenašali v živo, RTV Slovenija ni imela instrumentov, s katerimi bi lahko preprečila izvajanja, ki niso bila skladna s scenarijem, dogovorom in Pravili RTV Slovenija," so še napisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.