Magazin > Film & Glasba & TV
46619 ogledov

RTVS o tem, zakaj je bila Zvezdana ob oddajo

Zvezdana Mlakar Saša Despot
Ta teden se je razvedelo, da je bila oddaja Zvezdana ukinjena.

"Ko jih je vprašal, kaj je razlog, so mi odgovorili, da ni denarja. Kar ne drži. Oddajo so delali zaposleni, moj honorar je bil mizeren, pa še to sem ga pokrila s sponzorji. Oddaja je v tej kategoriji najbolj gledana in ji nimajo česa očitati.  Z nacionalno televizijo se ne sme tako delati, ljudem mora ponuditi širok spekter programa, ki se mu ni treba prilagajati trgu, ki mora biti visoko kulturen, ponujati zabavo, izobraževati …,“ je za Žurnal24 po objavi informacije, da je ostala brez oddaje, povedala Zvezdana Mlakar.

Za naš medij so na RTVS razložili, da je njihov cilj z "razpoložljivi sredstvi pripraviti kakovostne in prepoznavne vsebine ter pri tem uresniči javni interes, hkrati pa je vodstvo iskalo notranje rezerve, s katerimi bi racionalizirali delovne procese in izdatke“.

"Ključna dejavnika pri odločanju o tem, katere vsebine bomo uporabnikom v prihodnje ponudili, sta bili morebiten poseben javni pomen, ki ga vsebina predstavlja, in podatki o gledanosti, poslušanosti in branosti – in sicer v tem vrstnem redu. V vsebine, ki so posebnega javnega pomena, nismo posegali, saj predstavljajo z zakonom predvidene vsebine, ki jih RTV Slovenija v okviru javne službe mora opravljati ne glede na morebitno gledanost, poslušanost ali branost. Vse ostale vsebine pa smo podvrgli preizkusu kakovosti, ki se odraža v gledanosti, poslušanosti in obiskanosti ter nato sprejeli ustrezno odločitev.“

Zvezdanin termin naj bi po njenih besedah dobila nova oddaja z Ano Tavčar in Lorello Flego. RTVS nam na vprašanja, kaj bomo gledali namesto oddaje Zvezdana, kakšni so bili stroški snemanja in kakšna je bila gledanost, niso odgovorili. 

Zvezdanine zveste gledalce je novica o ukinitvi razžalostila. Več o tem TUKAJ

Komentarjev 8
  • radovednica 08:19 08.januar 2022.

    Nopvi obrazi Ana Tavčar in fašistka Lorella Flego, kiveliko raje ali bi raje govorila fašistovsko makaronščino, sta pač se ve čigavi "kurb..." na TV.

  • radovednica 08:18 08.januar 2022.

    Skrajni čas za ukinitev vseh takšnih bedarij na vseh TV, kot bi morali na POP ukiniti vse, kar je pretežno cel dan, idiotske nadaljevanke, resničnostne šove itd. Oddaja Zvezdana ali Moje mnenje je prikaz kluba "Grdih ksihtov starih bab, ki ...prikaži več so preživele in naj svoje frustracije izživljajo kje drugje". Če že moramo vsi plačevati in podpirati vsakršno TV, potem hočemo vsaj približno nekaj gledljivega.

  • Avatar Maggionela
    Maggionela 00:33 08.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m