Magazin > Film & Glasba & TV
46933 ogledov

RTV: Nastop posledica osebne stiske in stresa

Tanja Gobec Miloš Ojdanič, RTS
Pojasnili so, kaj se je dogajalo.

Tanja Gobec je na včerajšnjih Odmevih požela kar nekaj kritik in predvsem komentarjev, če je bila vinjena, saj je bil njen nastop drugačen kot sicer. Besede so se ji zapletale, smejala se je in na splošno delovala zelo zmedeno.

Tanja Gobec Magazin Gledalci Odmevov: Kaj se je dogajalo s Tanjo Gobec?

Nekateri gledalci so se na Twitterju spraševali, ali je vinjena, zato smo za pojasnilo, kaj se je dogajalo, prosili predstavnike za odnose z javnostmi na RTVS. Tak je njihov odgovor: "Nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja. Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere. Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo."

Tanja Gobec je sicer dolgoletna novinarka in voditeljica. Vso svojo kariero dela na nacionalki, kjer je kot študentka začela delati na teletekstu, pred 18 leti pa je začela delati na informativnem programu. Vodila je celo vrsto pogovornih in polemičnih oddaj, med drugim Pod žarometom, Odkrito in Tarča. Zelo pogosto je vodila tudi predvolilna soočenja. 

Za svoje odlično delo in novinarske dosežke je v letu 2008 prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije.

Komentarjev 14
  • Avatar Zala
    Zala 00:39 13.oktober 2017.

    Tanja je verjetno čisto prijetna gospa. Ampak Odmevom ni dorasla in nikoli ne bo, ni vsak za vse. Njena sekajoča dikcija, nerodno prekinjanje sogovornika ... itd. V vsakem primeru pa bi si morala omisliti stilistko, ker taka kot je ne ...prikaži več sodi na TV. Dolgi lasje pristajajo mladim damam, zrele ženske ne opletajo z njimi, še najmanj na televiziji. Včerajšnje vodenje je bilo celo boljše od običajnega. Skratka, prav bi bilo, da se poslovi. Primerjajte jo z Bergantom, hkrati sta začela.

  • Avatar Mitja Grmovšek
    Mitja Grmovšek 22:15 12.oktober 2017.

    Na zdravje, hik

  • Žirafa 20:44 12.oktober 2017.

    Upam, da ji bodo res pomagali in ne bo letela.