Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

S peticijo bi radi ukinili Ališiča

Miran Ališič Saša Despot
Na spletni strani Change.org je nekdo objavil peticijo, s katero želi urednike RTVS spodbuditi k menjavi Mirana Ališiča.

"Namen peticije je opozoriti odgovorne na RTV Slovenija na katastrofalno komentiranje pri prenosih ženskega alpskega smučanja v sezoni 2014/2015. Specifično to leti na g. Mirana Ališiča, ki svoje delo opravlja zelo nezainteresirano, zmedeno, in vsesplošno neprofesionalno. Smučanje je preveč dinamičen šport, da bi dopuščal čas za branje rumenega tiska,“ piše v razlagi peticije, ki jo najdete tukaj.

Začetnik peticije je še poudaril, da se mu zdi sramotno, da nacionalna televizija države, "ki se lahko pohvali z najboljšo smučarko zadnjih sezon, in vsekakor eno izmed najboljših vseh časov, na komentatorsko mesto postavi nekoga, ki nastope omenjene tekmovalke spremlja tako monotono.“ "Poslušalec dobi občutek, da so med dotičnim komentatorjem in tekmovalko, oz. njeno ekipo, nastale neke osebne zamere. Kot profesionalec pa si nebi smel privoščiti, da le-te vplivajo na njegovo delo,“ še meni pisec, ki odgovorne poziva k ustreznim ukrepom, saj bo "v nasprotnem primeru v prihodnje brez slabe vesti prenose spremljali na konkurenčnih televizijah, kot sta npr. Eurosport in ORF.“

Na RTVS smo včeraj naslovili več vprašanj, med drugim nas zanima, koliko podpisov bi bilo potrebnih, da bi razmislili o menjavi komentatorja in kakšna je gledanosti, ko smučanje komentira Ališič, in kakšna pri Tomažu Hudomalju.

Odgovorov še nismo prejeli. So se pa na RTVS odzvali na pritožbe, ki so na komentiranje letele po Twitterju. Razložili so, da je bil Ališič izbran na podlagi njegovih dolgoletnih izkušenj in dobre gledanosti oddaj o svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ki jih je pripravljal tudi Ališič. "Ima pa Ališič specifičen glas in način komentiranja, ki pogosto naleti na zelo različne odzive … /.../Skratka, vsak ima svoj slog komentiranja, ki pa seveda mora biti v skladu z določenimi zakonitostmi in standardi,“ so še zapisali, se zahvalili za pripombe in obljubili, da bodo prenose in odzive gledalcev še naprej pozorno spremljali.

Komentarjev 33
  • Undertaker 10:55 03.januar 2015.

    Si danes vzel tablete? Očitno si jih pozabil.

  • francek 07:12 12.december 2014.

    S peticijo je g. JJ dobil največ glasov.

  • depresija 12:38 11.december 2014.

    A lahko s peticijo ukinemo komisarja JJ?