Magazin > Film & Glasba & TV
169 ogledov

Seksi Charlize navdušila z akcijskimi sekvencami kot hladna vohunka

Charlize Theron Profiemdia
Hladna, preračunljiva, močna in predvsem drzna. Vse to je Atomska blondinka.

Akcijski triler, posnet po stripu Atomska blondinka, je, lahko bi rekli, ženska različica Jamesa Bonda. Film ponuja brutalne scene pretepov, avtomobilskih akcij, seks scen z zapeljivo Charlize Theron, poleg tega pa igralkin lik ne razočara z izbiro oblačil. Vedno elegantna in seksapilna Lorraine ruske agente KGB kozjih molitvic nauči kar v vrtoglavih petkah. Film je odlična izbira za vse, ki se navdušujejo nad akcijskimi filmi, polnimi eksplicitnega nasilja. Priznati je treba, da že dolgo nismo videli vohunskega filma z žensko protagonistko, kjer je glavni lik lahko prav tako hladen in brutalen kot katerikoli drugi moški lik.

Za uvod spoznamo okolje, kje se film dogaja, tj. Berlin leta 1989, tik pred rušenjem berlinskega zidu. Charlize je agentka MI6, ki v Berlin odpotuje, da bi dobila seznam vohunov MI6, preden pride v ruske roke. Tega ima agent vzhodnonemške službe Stasi Spyglass, ki si je seznam, sicer skrit v ročni uri, zapomnil na pamet. Da bi Spyglassa obvarovala in ga uspešno 'dostavila' nadrejenim, mora sodelovati z britanskim vohunom Davidom Percivalom, ki ga je upodobil vedno genialni James McAvoy.

Film, ki je dolg malo manj kot dve uri, je pol akcijskih sekvenc, priznati pa je treba, da sama zgodba ni preveč dodelana. Za nekatere like ni popolnoma jasno, zakaj delajo, kar delajo in zato je celotna slika na trenutke malce zmedena. Na koncu se zdi, da je film že malce predolg, a se nam za to odkupijo z enkratnim zaključkom, kjer nas za trenutek zmedejo, kdo je kdo in kdo je na čigavi strani.

Vohunska zgodba, kjer je Charlize upodobila neusmiljeno, hladno, zapeljivo in zelo učinkovito Lorraine, je sicer dober film, so pa se v primerjavi z Bondom in Jasonom Bournejem malce pozabili na zgodbo iz ozadja. Seveda je bistvo akcijskih filmov ta, da se dve strani borita za določeno stvar (v tem primeru seznam vsega, kar je MI6 naredil v hladni vojni) in se vmes pobijata, pretepata in lovita, a vseeno bi film dobil tisto dodatno piko na i, če bi bila zgodba malce bolj dodelana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.