Magazin > Film & Glasba & TV
10282 ogledov

Škandal zaradi prepovedanih snovi: Kaj vse se je dogajalo v šovu The Biggest Loser

biggest loser
Hude obtožbe.

V Ameriki je po koncu šova The Biggest Loser izbruhnil škandal. V javnost je prišla študija o tem, zakaj so se skoraj vsi tekmovalci šova po koncu oddaje spet zredili nazaj. Nanjo so se nato odzvali številni sodelujoči in razkrili, česa vse se poslužujejo televizijci. Med drugim so jih spodbujali k stradanju in uživanju različnih substanc. Opozorili so, da v študiji, ki za ponovno nabiranje kilogramov "krivi" spremenjeno hitrost presnove, hormone in genetsko predispozicijo, manjka preiskava o "brutalnih" taktikah in skrivnostih šova, piše New York Post. Sporni naj bi bili celo zdravniški pregledi, na katere so morali redno hoditi tekmovalci. "Ljudje so izgubljali zavest v zdravniški ordinaciji. Med sezono, v kateri sem jaz sodelovala, so morali kar pet oseb odpeljati v bolnišnico. Zdravnik je vedel, kaj smo počeli, a nas ni zaustavil,“ je povedala nekdanja tekmovalka šova Suzanne Mendonca.

Vir je povedal, da je eden od trenerjev tekmovalcem priskrbel zdravilo Adderal, ki vsebuje amfetamin, diuretike in tudi tablete "yellow jackets", ki naj bi pospeševale hujšanje in tekmovalce napolnile z energijo. Tablete yellow jackets so bile s strani Ameriškega urada za prehrano in zdravila prepovedane že leta 2004. 

Ustvarjalci oddaje so trditve zavrnili in dodali, da so tekmovalce ob začetku šova opozorili, da je jemanje poživil in drugih snovi prepovedano, zato so jih tudi redno testirali.

Bojan Papež: Testirali so nas

O tem, ali so si tudi tekmovalci The Biggest Loser Slovenija pomagali z raznimi dodatki in poživili, smo vprašali zmagovalca prve sezone, Bojana Papeža. Zagotovil nam je, da so od dodatkov lahko uživali le beljakovinske napitke. Dejal je tudi, da so jih pred finalnim tehtanjem testirali. "Bilo je prepovedano. Na koncu smo morali na test, če smo slučajno doma jemali kakšna poživila. S temi testi se strinjam, saj poživila niso zdrava. Pa tudi pošteno ne bi bilo, če bi si nekateri s temi stvarmi pomagali, drugi pa ne,“ je Bojan povedal za Žurnal24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.