Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Soča River Splash v Tolminu

Na sotočju Tolminke in Soče se boste lahko torej v maniri reggae kulture resničn Žurnal24 main
Od 15. do 19. julija se bo po Metalcampu na isti lokaciji odvijal še "miroljubnejši", rastafarijansko obarvani festival Soča River Splash.

Organizatorji nadaljujejo svojo miroljubno tradicijo, polno medsebojnega sodelovanja in sočutja do narave. Nastopil bo Michael Rosea iz Jamajke. Sloves si je ustvaril kot pevec trenutno največjih reggae zvezd Alborozia iz Brazilije, nekdaj tudi Black Uhuru. Nastopili bodo tudi Misty In Roots (Anglija), Midnite (Deviški otoki), King Shiloh Sound System (Nizozemska), Omar Perry & Homegrown Band (Jamajka/Francija), Prince Alla (Jamajka), Asher Selector, Moon Raisers, Najavibes (vsi Švica), Hornsman Koyote (Srbija), Sopot (Bosna in Hercegovina) in St!llness (Hrvaška). Domače reggae barve bodo branili novomeščani Dubzilla ter Sell Out iz Kočevja.

Kot posebni skupini bi lahko izpostavili Easy Star All Stars, ki so v reggae verzijo preoblekli dva kultna albuma skupin Pink Floyd (Dark Side of the Moon) ter Radiohead (OK Computer). Prvo ploščo so poimenovali Dub Side of the Moon, drugo pa Radiodread.

Letošnja novost koncertov na Main Stageu in Beach Stageu bo ta, da bo glavni oder letos prvič obratoval en dan več, skupno štiri dni. Druga, ki jo prinaša letošnji osmi Riversplash, je ta, da bodo na glavnem odru vsak dan nastopila uveljavljena imena. Več poudarka bo tudi na raznovrstnih tematskih delavnicah, športnih igrah, videoprojekcijah …

Na sotočju Tolminke in Soče se boste lahko torej v maniri reggae kulture resnično naužili vsega, česar se na drugih festivalih ne morete. Poleg specifičnih prvinskih ritmov je najmočnejša stran festivala predvsem miroljubna glasbena filozofija. Cena petdnevne vstopnice bo do 14. julija 60 €, na dan začetka festivala pa 70 €.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.