Magazin > Film & Glasba & TV
2444 ogledov

Šov v Stožicah: Največji koncert skupine Joker Out

Koncert skupine Joker Out v Stožicah.
1/8
Vita Orehek
Joker Out so v razprodanih Stožicah uprizorili svoj najodmevnejši koncert do zdaj. Sledijo razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu ...

Joker Out so pred letom dni napovedali največji koncert dosedanje glasbene kariere. In ga tudi izpeljali. V razprodani dvorani Stožice jih je v petek zvečer poslušalo 12.000 ljudi. In bili so navdušeni.

Koncert skupine Joker Out v Stožicah. | Avtor: Vita Orehek Vita Orehek

"Stožice, ste vi zares tukaj?“ je po prvih dveh skladbah „Sunny Side Of London“ in „Gola“ dvorano nagovoril Bojan Cvjetićanin in izmeril utrip občinstva. Kot je pokazal decibel meter, je Ljubljana proizvedla glasnost 127,9 dB, so objavili v skupini. Pod odrom združeni oboževalci so v Ljubljano prišli iz kar 27 držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Srbije, Italije, Češke, Finske, Danske in tudi ZDA, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Luksemburga ter celo Fidžija!

Koncert skupine Joker Out v Stožicah. | Avtor: Vita Orehek Vita Orehek

Uvodu je sledil divji set – „Bele sanje“, „Plastika“, „Proti toku“, „Dopamin“ („12.000 se nas je zbralo. Vi ste naš dopamin!“ – je sporočila skupina), „Padam“, „Demoni“ in „Katrina“, v skladbah „A sem ti povedal“ in „Omamljeno telo“ pa se jim je pridružila še brass sekcija.

Koncert skupine Joker Out v Stožicah. | Avtor: Vita Orehek Vita Orehek

Carpe Diem kot vrhunec

Za piko na i sta se skupini na odru pridružila še nekdanja člana, Matic Kovačič in Martin Jurkovič, s katerima so Jokerji izvedli skladbo „Kot srce, ki kri poganja“. Prvo uro koncerta so tako zaključili s pesmimi „Metulji“, „Vse kar vem“ in „Barve oceana“. Nadaljevali so do vrhunca s skladbami „Ngvot“, „Vem da greš“ in „Ne bi smel“ , ki so bile zaključni del koncerta in so pripeljala do vzklikanja občinstva ter pozivov v bis. Na oder so se vrnili s skladbami „Ona“, „Tokio“, „Umazane misli“ ter čustvenim songom „Novi val“, kjer so med izvedbo še bolj zadihali z občinstvom. Veličastni konec so pospremili preoblečeni v evrovizijske obleke in zaključili s hitom „Carpe Diem“ in tako do vrhunca pripeljali največjo noč v njihovi dosedanji karieri. 

Koncert skupine Joker Out v Stožicah. | Avtor: Vita Orehek Vita Orehek

Ljubljanskim Stožicam bodo že v naslednjih tednih sledili razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu in mnogih drugih krajih po Evropi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 14:44 07.oktober 2023.

    Hja,to ni petje, ampak jamranje!

  • Ender3 13:40 07.oktober 2023.

    Bedo prodajajo in bodo kmalu out...