Magazin > Film & Glasba & TV
4413 ogledov

Stray Train izdali novi single 'Worked it out wrong'

Blues rock skupina Stray Train je izdala novi single z naslovom 'Worked it out wrong', ki je obenem prva pesem s prihajajoče tretje studijske plošče.

Potem ko jim je pandemija dodobra prekrižala načrte za letošnje glasbeno leto, saj bi že aprila morali na turnejo na Nizozemsko in v Luksemburg, so se odločili, da se v prvi polovici leta osredotočijo predvsem na novi album.

Ob novem pevcu Jaši Šabanu, ki ga že dobro poznamo z glasbene scene, so nam fantje povedali, da se je v zasedbi vzpostavil tudi nov, drugačen način dela. Šabana smo sicer lahko gledali tudi v oddaji Slovenija ima talent, kjer mu je Branko Čakarmiš z zlatim gumbom zagotovil mesto v finalu oddaje. 

"V skupini se počutim odlično, vesel sem, da smo se hitro ujeli in takoj začeli ustvarjati. Zame je to nedvomno nova glasbena zgodba, ki je drugačna od mojega prejšnjega ustvarjanja. Rock in blues sta mi od nekdaj blizu, biti v skupini izvrstnih instrumentalistov pa je tako odgovornost kot čast in s Stray Train resnično uživam," je povedal Šaban.

"Pesem 'Worked it out wrong' govori o odločitvah, ki jih moramo sprejemati v življenju, kjer moramo izbirati med srcem in razumom. Velikokrat pri takšnih odločitvah ne poslušamo sebe, ampak se odločamo na podlagi strahov in mnenj drugih, kar se kasneje po navadi izkaže kot napačno," o novem singlu pravijo fantje.

"Napisali smo pesem z minimalističnim aranžmajem in močnim sporočilom, želeli smo, da vokal vodi in govori zgodbo, glasba pa poslušalca odnese v trans," dodaja kitarist Boban Milunović.

Stray Train Kapo dol! Magazin Stray Train: Slovenci na odru z bendoma Nickelback in Scorpions Stray Train To morate slišati Magazin Stray Train: "Prvo pravilo je bilo, da smo telefone puščali v hotelu"

 | Avtor:

S pisanjem pesmi za tretji album so fantje začeli decembra po prihodu domov z uspešne turneje po Nemčiji. "Dobra turneja ti vedno da zagon in navdih, tako da smo v slabih štirih mesecih napisali večino od dvanajstih pesmi, ki jih boste lahko slišali na naši tretji plošči," pravi basist Niko Jug.

Stray Train Na turneji Magazin Stray Train: 45 dni, 41 koncertov v 12 evropskih državah

Naslov in datuma izida fanthe za zdaj še ne razkrivajo obljubljajo pa, da bo to njihov najboljši album doslej.

Za pesem 'Worked it out wrong' je narejen tudi 'lyric video', pesem pa je na voljo na vseh popularnih 'streaming platformah' - iTunes, Apple Music, Tidal, Spotify, Google Music in drugih.

Komentarjev 1
  • Snežinko 08:28 17.april 2020.

    "ki ga dobro poznamo"? Jaša Šaban...?? nikad čuo....??? Večina nas ne gleda tega podna od poptvjevih "a-la resničnostnih" šovov in podobnega, ki so vse drugo kot resnični. Kar se tiče oddaje "znan obraz ima..." je pa še večji podn, saj ...prikaži večaj se tam primerja čiste laike z profesionalnimi ljudmi, po drugi strani pa se primerja ali oseba 1 bolje poje ali oseba 2 lepše pleše. Dve popolnoma drugačni zadevi, kot bi vprašal, kaj je bolje: kolo ali avion ? Hja, odvisno, KAM greš in KAJ rabiš prepeljat, ane?