Magazin > Film & Glasba & TV
463 ogledov

Ta zgodba vam bo ogrela srce

čas deklištva
1/6
Brezčasna zgodba s 6 nominacijami za oskarja, ki vam bo to zimo ogrela srce.

To zimo si bomo v kinu lahko ogledali večno klasiko o štirih mladih ženskah, ki se borijo za svojo življenjsko pot. Film Čas deklištva (Little Women) temelji na istoimenskem romanu pisateljice Louise May Alcott, ki je v zgodbo prenesla lastne življenjske izkušnje.

Pod režijsko taktirko Grete Gerwig (Lady Bird) bo 23. januarja tudi k nam prišla nekoliko drugačna različica slavne zgodbe, ki nam bo to zimo ogrela srce.

Čas deklištva nas ne bo navdušil samo s čudovito zgodbo, temveč tudi z bogatimi kostumi, v katerih blestijo glavne igralke. Štiri sestre, Meg, Jo, Amy in Beth March, spoznamo še kot deklice in najstnice, ki so v najobčutljivejših letih ostale same z mamo Marmee, moralnim stebrom družine, potem ko je njihov oče odšel opravit svojo dolžnost v ameriško državljansko vojno. Vrednote, ki se jih navzamejo v tem obdobju, jih bodo spremljale vse življenje, ob tem pa bo vsaka skušala najti svoje mesto pod soncem.

Vloge Jo, Amy, Meg in Beth so odigrale Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson in Eliza Scanlen, njihovo mamo je upodobila Laura Dern, v vlogi tete je dobitnica oskarja Meryl Streep, v glavni moški vlogi pa nas bo očaral Timothée Chalamet.

Film je prejel kar šest nominacij za oskarja, dve za zlati globus in pet za bafto (britansko različico oskarjev).

Brezčasna zgodba o mladih ženskah, ki se odločijo živeti po lastnih načelih, je marsikomu zaznamovala mladost. Časnik Guardian jo je leta 2013 razglasil za eno najpomembnejših ženskih knjig vseh časov. Čas deklištva združuje generacije in prebuja ljubezen. V zgodbi se lahko prepoznajo tako mlade kot že malce starejše gledalke (pa tudi gledalci), saj iz nje pronica pogumno sporočilo vsem dekletom, da so lahko vse, kar želijo biti.

Do zdaj je bilo posnetih že precej filmskih priredb, toda najbolj znana je različica iz leta 1994, v kateri so glavne vloge odigrale Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Dunst, Claire Danes s Christianom Balom in Susan Sarandon.

Čas deklištva bo pri nas na sporedu od 23. januarja.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.