Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Tako so se v "jezne ptičke" vživeli znani Slovenci

peter poles Žurnal24 main
Manj kot teden dni nas ločuje od začetka domače (in svetovne) kino distribucije težko pričakovanega animiranega superhita leta Angry Birds film.

Gre za film, ki je združil doslej najboljšo igralsko ekipo za sinhronizacijo animiranega filma. Na čelu resnično vrhunske zasedbe so Peter Poles, Miha Rodman, Štefan Kušar, Mojca Funkl, Sebastijan Cavazza, Primož Pirnat, Andrej Murenc in Nina Ivanič, pridružili pa so se jim še Lucija Grm, FilipKlančnik, Glorija Forjan, UrošBuh, Ambrož Kvartič, Matevž Müller, Rok Kunaver, Srdjan Milovanović in še mnogi drugi. Pod spretno režijsko taktirko Jerneja Kuntnerja prihaja iz Studia Ritem ena najprivlačnejših sinhronizacij zadnjih 15 let. Ob tej priložnosti je Miha Rodman posnel pozdravno sporočilo za gledalce in oboževalceAngry Birds filma, predstavljamo pa vam tudi prvi dostopni sinhronizirani prizor iz prihajajočega animiranega superhita.

Angry Birds film temelji na izjemno priljubljeni videoigri, ki je nastala decembra 2009 in je od takrat doživela pravo eksplozijo ter se razširila z mobilnih naprav na igralne konzole in osebne računalnike. Igra je do danes zabeležila več kot tri milijarde prenosov na vseh platformah, kjer je dostopna, in tako podrla vse rekorde v zgodovini brezplačnih iger, zato velja za največjo uspešnico vseh časov na področju mobilnih aplikacij.

V filmu bomokončno odkrili, zakaj so ptice tako jezne. Zgodba nas bo pripeljala na otok, kjer živijo samo srečne ptice – vsaj večinoma. V tem malem raju se Rdeči (ptič s precej težavnim temperamentom), divji Žak in razburljivi Bomba že od nekdaj počutijo kot ribe na suhem. Ko otok obiščejo skrivnostne zelene svinje, bodo prav oni trije morali odkriti, zakaj so novi prišleki sklenili obiskati prav ta kraj.

Angry Birds film je režijski prvenec Claya Kaytisa in Fergala Reillyja. Scenarij je napisal Jon Vitt, dobitnik prestižne nagrade emmy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.