Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Takšna gneča, da je šlo zastonj

Koncert van Buurena je pustil grenak priokus. © Arhiv organizatorja Žurnal24 main
Obiskovalci so bili nezadovoljni z organizacijo koncerta van Buurena.

Organizacija petkovega koncerta nizozemskega didžeja Armina van Buurena v Hali Tivoli je bila porazna, so prepričani mnogi izmed obiskovalcev dogodka.

Ne le da nekateri izmed kupcev dražjih vstopnic za fan pit niso imeli posebne strežbe, kot jim je bilo ob nakupu obljubljeno, pod odrom je bila tudi nepopisna gneča, zaradi katere so se obiskovalci počutili ogrožene, varnostnikov pa tam sploh niso opazili.

"Napake so možne"
"Dogodek je varovalo 55 varnostnikov, od tega jih je bilo 12 v parterju," na očitke o neustrezni varnosti odgovarja organizator dogodka Andrej Schell. Po njegovih besedah je za strežbo s pijačo v fan pitu skrbelo tudi osem hostes.

"Varnostniki so pregledovali zapestnice, ki so dovoljevale vstop na posamezna prizorišča. Ne moremo izključiti, da kateri od njih pri tolikšnem številu obiskovalcev ni naredil napake," na očitke o neznosni gneči v fan pitu, za katero naj bi bil kriv nenadzorovan pretok občinstva s tribun, pove Schell.

Zbirajo pritožbe
Sicer pa organizator priznava, da se je nekoliko zalomilo pri pregledovanju vstopnic obiskovalcev parterja. "Zaradi večje pretočnosti in varnosti smo za nekaj časa odprli prehode," pojasnjuje Schell, ki meni, da obiskovalcem niso obljubljali nečesa, česar niso izpolnili, o možnosti povračila denarja tistim, ki se počutijo oškodovane, pa odgovarja: "Najprej bi želel zbrati pritožbe ... vse utemeljene bomo tudi razrešili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.