Magazin > Film & Glasba & TV
96143 ogledov

Talenti: Je bil ta zlati gumb sporen? To je razkril komentator na spletu

Ajda Stina Turek, slovenija ima talent Voyo
Marjetka Vovk je zanjo udarila po zlatem gumbu.

V sinočnjem delu šova Slovenija ima talent smo videli tudi Ajdo Stino Turek iz Domžal, ki je na tem odru stala v prvi oddaji šova, ko ji je bilo rosnih 16 let. "Prišla sem na avdicijo in bila zavrnjena. Ne moreš biti vsem všeč," je povedala žirantom, v kamero v zaodrju pa je razložila, da je zapela pesem I will always love you pevke Whitney Houston. "Dobila sem komentar, da sem premlada, da bi pela to pesem. Morda mi je dala ta zavrnitev zagon, da bom sedaj pokazala, da znam peti."

Ajda je svoje življenje posvetila petju. Štiri leta je študirala na sloviti šoli Berklee College of Music. Eno leto je nastopala po New Yorku, nato je šla na križarko in s svojim glasom zabavala goste. "Petje mi pomeni vse. Čeprav včasih rečem, da bom nehala in si poiskala normalno službo, hitro ugotovim, da bi bila verjetno nesrečna, če tega ne bi počela."

Ajda si želi, da bi od nastopov lahko živela. Pravi, da je pri nas premalo festivalov in oddaj, v katerih bi se mladi lahko predstavili, zato je hvaležna za priložnost, da je lahko spet na odru Talentov. Sloveniji je pokazala brezhiben nastop in si priborila Marjetkin zlati gumb!

Komentatorji na spletu so se strinjali, da si je Ajda zaslužila priti v naslednji krog, nekateri pa pravijo, da bi morali šolanim glasovom prepovedati nastop. Oglasil pa se je tudi nekdo, ki je opozoril, da Ajda ni le šolana pevka, ampak da ima veliko izkušen z nastopanjem. " Ajda Stina Turek je UVELJAVLJENA GLASBENICA! Oder SIT pa je namenjen novim neuveljavljenim obrazom!!! Ajda Stina Turek je leta 2013 sodelovala na festivalu Slovenskega šansona s skladbo Kostanjev drevored ... Leta 2019 pa je tekmovala na festivalu Slovenska popevka! Dvomim, da je Marjetka ne pozna z glasbenih odrov. Nezaslužen zlati gumb, ker je podeljen že poznani in uveljavljeni pevki."

Marjetka, kot bi vedela, da se bodo pojavili očitki, je po svoji odločitvi še v šovu povedala: "Ta oder je za vse. Za tiste, ki prvič stopijo na oder, in za tiste, ki enkrat doživijo zavrnitev in se nato odločijo, da jih ta zavrnitev nikoli ne bo potolkla ter sledijo svojim sanjam. Danes je to nagrada za tvoj trud in ker ti glasba pomeni največ na svetu. Mislim, da je treba trud nagraditi."

Kaj menite vi?

Veliko dilem je bilo tudi po predzadnji oddaji Talentov, ko se je moral POP TV braniti obtožb. Več o tem TUKAJ.

 

Komentarjev 9
  • slopubec 17:34 23.oktober 2023.

    SLT je že davno prežvečena oddaja, talentov nobenih, sam malce solz in da si od drugod pa maš zlat gumb

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 13:51 23.oktober 2023.

    Naslednje leto prinesem svojega še nerojenega vnuka na talente. Že od prvega dne bo imel talent. Zelo talentiran bo za jok! Upam na zlati gumb.

  • Pierre 13:50 23.oktober 2023.

    Poslušam tole ''petje'' brez jajc, nič posebnega, daleč od Ditke ali Elde....