Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Taylor postavila Kanyeja na svoje mesto

Taylor Swift Profimedias
Najbolj prestižno nagrado za album leta je na letošnjih grammyjih domov odnesla Taylor Swift, ki je z osvojitvijo nagrade napisala nov list v glasbeni zgodovini.

Taylor Swift je nagrado dobila za album 1989 in tako postala prva ženska, ki je dvakrat osvojila nagrado za najboljši album.

"Kot prva ženska, ki je dvakrat osvojila nagrado za album leta  želim vsem mladim ženskam povedati, da bodo na vaši poti vedno ljudje, ki bodo poskušali spodkopati vaše dosežke ali si prilastiti zasluge zanje in za vašo slavo,“ je v govoru dejala Swfitova. S temi besedami se je odzvala na spor, ki se je v zadnjem tednu razplamtel med njo in raperjem Kanyejem Westom. West je v svoji pesmi Famous dejal, da bo "mogoče imel spolne odnose“ s Swiftovo, saj je zaradi njega slavna. Swiftova je besedilo označila kot mizoginistično.

Poleg nagrade za album leta je Swiftova dobila še nagrado za najboljši pop album in najboljši videospot za pesem Bad Blood.

Med ostalimi nagrajenci velja izpostaviti še naslednje: Ed Sheeran je dobil grammyja za najboljšo pesem leta (Thinking Out Loud), Mark Ronson je dobil nagrado za najboljši posnetek leta (Uptown Funk), najboljša nova izvajalka pa je postala Meghan Trainor. Več o nagrajencih pa najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.