Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

'Tekmovalci so zelo lačni'

Žurnal24 main
Ula Furlan o Filipinih, resničnostnem šovu, kokosu, železnih kroglah, naših tekmovalcih in koncu sveta.
Vrnili ste se s Filipinov, kakšni so prvi vtisi?
Vse, kar delam, je še vedno povezano z ljudmi, s katerimi sem preživela več kot 60 dni. Ko želim prijateljem ob kavi povedati, kaj se mi je dogajalo, ugotovim, da je bilo tam smešno, tukaj in zdaj pa sploh ne bi bilo.

Ste lahko bolj konkretni?

Kdaj je kdo parkiral svoj gliser ob katerem pomolu, kako smo izvedli projekt, na kateri kokos bi moral splezati, a ti ni uspelo ...

So se pri plezanju na kokos zgodile kakšne poškodbe?
 
 

Pri igrah lahko za nagrado dobiš klic domov ali pa obilen zajtrk, ki ga vsi komaj čakajo že ves mesec.

Ula Furlan

 
Meni ne. Ko prideš v vas, si največja senzacija za otroke in vsi tečejo za tabo, te hočejo prijeti vsaj za mezinček, če že ne za koleno. Ko so videli, da snemamo prispevek o kokosu, so bili takoj štirje na palmi in imeli tekmovanje, kateri bo bolj senzacionalno zbil na tla kokos, da ga bomo opazili in posneli in da bo na koncu dobil čokolado ali piškot.

Snemali ste prispevek o kokosu?
Živeli smo v regiji, kjer je vse povezano s kokosom in čilijem. Vsa prehrana temelji na teh dveh sestavinah, vseeno, ali je to predjed, glavna jed ali sladica.

Ste slovenska voditeljica šova ...

Resničnostni šov snemajo Srbi, ki imajo tudi glavnega voditelja Andrijo. On je s tekmovalci in jim daje naloge. Jaz sem reporter s terena in s tekmovalci nimam nič. Delam raziskovalne prispevke o geografiji, kulturi, hrani ...

Imajo tekmovalci težke naloge?
Ja. Na primer do kolen pogreznjeni v blato morajo potiskati izjemno težke železne krogle. Najtežje zanje je, da so zelo lačni in da nimajo veliko energije.

Kakšno povezavo imajo krogle s preživetjem?
To so igre, s katerimi se tekmovalci na primer potegujejo za imuniteto pri glasovanju. Srbski scenograf je poskrbel za videz vseh iger, ogromna filipinska ekipa mu jih je pomagala izvesti, Argentinci pa so jih testirali. Pri igrah lahko za nagrado dobiš klic domov ali pa obilen zajtrk, ki ga vsi komaj čakajo že ves mesec.

Vi ste dobro jedli?

Nismo imeli veliko možnosti spoznati prave filipinske hrane, ker smo bili obdani z revnimi vasicami. V sosednji je bila restavracija s tremi mizami, pa na tržnici si si lahko kaj kupil. Za našo produkcijo je sicer skrbel ketering, ki je želel čim bolj zadovoljiti evropski okus, kar ni bilo najboljše, saj si namesto papaje dobil jabolko.

Sta naša tekmovalca konkurenčna drugim?
Definitivno.

Zdaj so tam poplave ...
Tega ne vem, je pa monsun. V soboto mi je prijatelj napisal: "Tukaj izgleda tako, kot da bo konec sveta." Mi imamo sonce, tam pa lije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.