Magazin > Film & Glasba & TV
6908 ogledov

Tekmovalec Kmetije videl, kako so pobijali ljudi

silvo korošec Pop TV
Videl in doživel je že marsikaj.

Tekmovalec Kmetije Silvo Korošec, ki je resničnostni šov Kmetija zapustil prostovoljno, je za naš medij povedal, kako zelo pestro življenje je imel. Že v šovu je rekel, da je "živel tri življenja", zato nas je zanimalo, kaj točno je s tem mislil. Poleg tega je omenil tudi, da bo vse svoje dogodivščine, ki jih je doživel, zapisal v knjigo spominov.

"Poleg ostalih humanitarnih del, sem se za tri mesece humanitarno odpravil na Madagaskar, delal sem z brezdomci, pomagal domačinom ob poplavah v Zgornji Savinjski dolini … Ta knjiga bo skupek vsega tega, s čemer sem se srečeval," je pripoved začel Silvo in nadaljeval, da bi o življenju na Madagaskarju rad posnel tudi film: "Doma imam več kot 100 ur filma iz katerega bi lahko naredili dober dokumentarni film. Na filmu imam zbrano vse, od streljanja, do plemenskih vojn, do vsega, kar sem videl. Ljudje se tam pobijajo kot pri nas pred tisoč leti. Bil sem pri misijonarjih, bil sem v džungli, kamor sem šel po čebele za v misijon, kjer sem jih učil čebelarstva."

Od malarije do čebeljega pika v grlo

Tako nam kot tudi v Kmetiji je povedal, da ga že celo življenje spremlja 'višja sila', zaradi katere je preživel že marsikaj. Poleg prigod z Madagaskarja, se je tudi izgubil v naših Alpah, zaplezal v severni steni Triglava. "Pravim, da me je rešila neka višja sila. Tudi na Madagaskarju sem zbolel, ko sta me dve čebeli pičili v grlo. Želo, ki ga čebela ob piku pusti, se je zagnojilo in sem dobil hudo bakterijsko okužbo in mi takrat antibiotik ni nič pomagal. Takrat sem v desetih dneh shujšal 7 kilogramov. Misijonar Opeka je takrat dobil injekcijo iz Francije, kamor gre enkrat na mesec. Če bi prišel samo kakšen dan kasneje, bi bilo zame prepozno." Doda, da je zbolel tudi za malarijo, a to opiše, kot da je bolezen mačji kašelj: "Tudi za malarijo sem zbolel, ampak to ni problema. Poješ nekaj tablet in si boljši. Res sem bil velikokrat na robu življenja, ampak sem pri tem užival."

Pravi, da v nadnaravno sicer ne verjame, da s tem nima stika in izkušenj, da pa se zaveda, da ga neka višja sila ščiti, saj se mu je v življenje že prevečkrat kaj 'zalomilo' in bi lahko bil konec popolnoma drugačen, kot je bil. "Še en primer. Ko sem bil star so me prijatelji napili za moj 25. rojstni dan. Praznovali smo v Ljubljani, jaz pa sem iz Velikih Lašč, kar je 30 kilometrov od prestolnice. Takrat so me prijatelji pijanega odnesli v avtomobil in mi ga prižgali. Jaz sem se pripeljal domov skoraj nezavesten. Šele ko sem prišel domov sem se zaletel v rob hiše. Kako sem jaz pripeljal domov, mi ni jasno," je povedal Silvo in dodal, da je bil v življenju samo nekajkrat pijan in da resnično ne ve, kaj se je dogajalo pred toliko leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice