Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Tito & Tarantula v Mariboru

Cena vstopnice za koncert skupine Tito & Tarantula v predprodaji znaša 17 evrov, Žurnal24 main
V četrtek, 6. novembra, prihajajo k nam, natančneje v mariborski klub MC Pekarna, teksaški eksperimentalni rock bend z mehiškim imidžem Tito & Tarantula.

Širši javnosti so bolje poznani kot bend, ki je prispeval glasbo za filma Desperado in From Dusk Till Dawn, ter po komadih, ki so se tam pojavili (After Dark, Back to the House That Love Built, Strange Face of Love in Angry Cockroaches). V njihovi diskografiji je pet studijskih plošč: Tarantism, Hungry Sally & Other Killer Lullabies, Little Bitch, Andalucia in Back into the Darkness. V sklopu letošnje izdaje zadnje plošče so tudi na evropski turneji.

Prvi del imena so si nadeli po vodji, vokalistu in kitaristu Titu Larrivi. Sprva so se imenovali kar Tito & Friends, nakar jim je Titov prijatelj in producent Charlie Midnight predlagal, da spremenijo ime in navrgel predlog Tito & Tarantula, kar so tudi sprejeli. Kakšno leto pozneje je Tito spoznal legendarnega režiserja Roberta Rodrigueza, ki mu je dal manjšo vlogo v filmu Desperado in na soundtrack uvrstil kar tri njihove pesmi. V tem času je Rodriguez pričel s snemanjem novega filma s še enim legendarnim filmskim režiserjem Quentinom Tarantinom z naslovom From Dusk Till Dawn, kjer je kot hišni bend igrala tudi celotna zasedba. Oni so bili tudi edini razlog, da je Rodriguez dopolnil scenarij in po ogromnem uspehu tega filma so slavo poželi tudi Tito & Tarantula.

Naslov komada z vampirsko tematiko, ki je po Titovih besedah tudi najstarejši (iz leta 1981), kar jih je kdajkoli napisal, je After Dark, ki velja za največji hit benda v karieri. Ogledate si ga lahko spodaj: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.