Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Trubadurji s klavirjem

Žurnal24 main
Na enotedenski turneji po Sloveniji s posebnim gostom Lorenzom Cortijem.

Domača klavirsko obarvana zasedba Balladero se je včeraj v Mariboru podala na enotedenski pohod po Sloveniji: nocoj bodo nastopili v Novi Gorici, jutri v Ljubljani, v petek v Izoli in v soboto v rodni Murski Soboti. Poseben gost turneje bo viden član milanske scene Lorenzo Corti, s katerim je idejni vodja zasedbe Dominik Bagola sodeloval že pri snemanju plošče Club Deuce.

Potrpežljivo čakajo prodor

Na turneji jih spremlja francoska booking agentka Cécile Ringot, zadnje dve leti pa se povezujejo tudi z nemškim teritorijem. "Po prvotnem preboju v tujino se je zgodil manjši preobrat z več koncerti doma. Zdi se nam pomembno, da tudi tukaj pustimo svoj pečat, si naberemo dovolj občinstva in znova vzamemo zalet za igranje onstran meja. Trenutno sodelujemo tudi z nemško booking agencijo Rona Road, ampak tudi po večkratnih nastopih v Berlinu smo za ogromni nemški trg seveda še popolna neznanka, tako da nas za tisti čisto pravi prodor čaka še veliko dela," pojasnjuje Bagola in poudarja, da so potrpežljivi in se jim nikamor ne mudi.

Pripravljajo nov album

Pripravljajo pa tudi novo ploščo. Novih skladb, ki jih Bagola za zdaj pili sam, je veliko: "Ko se bo slika naslednjega albuma zjasnila, bom znova nabral ekipo in se lotil snemanja, to pa je zaenkrat predvideno s producentom Bobbyjem MacIntyrejem. Katera od skladb vmes zaide tudi drugam; tako sem denimo sodeloval pri novi plošči Nane Miličinski Od tod do vesolja, kar je tudi dobrodošel odvod pri ustvarjanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.