Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Tukaj bodo snemali Bar

bar
1/20
Planet TV
Planet TV je na zabavi v Nebotičniku predstavil bar, v katerem bodo snemali resničnostni šov Bar. Pogovarjali smo se z Melindo Rebrek iz produkcijske hiše Paprika Latino, pod okriljem katere bo potekalo snemanje šova.

Kako se na noge postavlja projekt, kot je ta resničnostni šov? S čim je treba začeti?
Z vsem naenkrat. (smeh) Istočasno potekajo kastingi, iskanje primernih prostorov, ki morajo biti čim bolj idealno postavljeni … V tem primeru bi bilo idealno stanovanje v Nebotičniku, a nam to ni uspelo. Smo pa za vse našli dobre rešitve.

Zakaj ste izbrali Nebotičnik. Prostor je precej majhen …
Gre za skupen dogovor med produkcijsko hišo in Planet TV. Opcij je bilo veliko. Vsak prostor ima pluse in minuse. Na koncu se je treba odločiti, kaj je manjše zlo.

Zakaj je torej zmagal Nebotičnik?
Ker vsi vedo, kje je Nebotičnik.

Koliko bo kandidatov? Deset?
Nimam točne številke, ker pogodbe še niso podpisane. Se pa gibamo okoli te številke.

Na kaj ste bili pri izbiri kandidatov pozorni?
Na iste stvari kot pri ostalih resničnostnih šovih. Večina jih ima izkušnje v baru. Razlika med tem šovom in ostalimi je tudi to, da so ljudje Bar poznali že od prej in je veliko prijavljenih želelo v tem šovu nastopiti že v prejšnjih sezonah.

Ste sprejeli tudi kakšne znane obraze?
Dokler pogodbe niso podpisane, o tem ne bom govorila. Najverjetneje bo vse znano v roku enega tedna. Takšne stvari neradi razlagamo vnaprej. Na dan vselitve na kmetijo v šovu Kmetija: Nov začetek si je na primer eden od kandidatov zvil nogo in smo ga morali zamenjati.

Stanovanje, v katerem bodo bivali kandidati, ste našli v Zupančičevi jami.

melinda rebrek | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net
Stanovanje, ki smo ga iskali, je moralo zadovoljiti določene zakonitosti. Kuhinja mora biti prav obrnjena, vhodi morajo biti prav obrnjeni, imeti mora dovolj sob …  Potrebovali smo stanovanje, kjer bi se našel tudi prostor za vso našo tehniko in v katerem bi bil dovolj velik dnevni prostor, kjer se bodo tekmovalci zbirali.

Stanovanje, ki ste ga najeli, je menda treba prenoviti.

Nismo ga prenovili, ampak prilagodili potrebam šova. Treba ga je bilo prebarvati, da je bolj fotogenično, in opremiti.

Kdaj se bo šov začel?
To bo moral povedati programski direktor. Mi smo pripravljeni.

Kako visoki so stroški takšnega resničnostnega šova?
Niso tako visoki kot pri Kmetiji. Ni pa poceni … Sicer pa bodo kandidati v šovu z delom za šankom služili denar, od katerega bodo morali živeti in si plačevati celo najemnino.

Načrtujete tudi več dnevnih oddaj.
Pred informativno oddajo Danes bomo objavljali krajše inserte, neke vrste napovednike. Danes bo sledila dnevna oddaja, ki bo povzela dogajanje v hiši in v baru. Po tej oddaji pa še Bar doma, da pogledamo, kaj se je čez dan dogajalo v stanovanju tekmovalcev.

Kako dolge bodo te oddaje?
Odvisno od dnevnega dogajanja. Tekmovalce bodo včasih čakali dnevni ali tedenski izzivi. Marsikdaj bo lahko gledalec interaktivno posegal v njihovo življenje. Ves čas jih bo občinstvo lahko spremljalo tudi po spletu.

Snemali ste tudi šov Kmetija: Nov začetek. Ste bili zadovoljni?
Da, rezultati so bili dobri.

Že razmišljate o novi sezoni?
Pogovarjamo se. Trenutno se ukvarjamo še z Razredom talentov. V soboto je finale ...

Kakšna je gledanost Razreda talentov?
V redu. Se mi pa zdi, da bi se bolj gledal, če bi bila malo manj dobronamerna. Sicer pa so odzivi pozitivni.

Če bi se odločili za drugo sezono, bi spremenili scenarij šova?
Mislim, da bi bile spremembe potrebne. Je pa tudi res, da gre za licenčno oddajo z določenimi zakonitostmi, ki se jih je treba držati. Osnova tega formata je, da smo otrokom prijazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.