Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

TVS bo v taksiju delil denar

Jože Robežnik Žiga Culiberg
Danes na Televizijo Slovenija prihaja novi kviz Taksi. Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

Nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa se začne njihova dogodivščina! V kabini začnejo utripati luči, zaigra glasba, v vozniku pa prepoznajo znani obraz s televizijskega zaslona. Znašli so se v posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo denar!

Medtem ko jih taksist in voditelj Jože vozi po mestu proti želenemu cilju, se začne napeta igra vprašanj in odgovorov, ki jo skrbno beleži posebni števec v kabini. Za vsak pravilni odgovor potniki zaslužijo lepo vsoto denarja, za vsak nepravilni odgovor pa izgubijo življenje. Težavnost vprašanj se stopnjuje, z njo pa tudi vrednost pravilnih odgovorov. V stiski lahko potniki prosijo za pomoč naključnega mimoidočega ali pa pokličejo znanca s svojim mobilnim telefonom. Igra se konča, ko jih taksist pripelje na cilj, oziroma ko potniki zapravijo vsa tri življenja. V tem primeru izgubijo tudi ves priigrani denar in pristanejo na cesti – ne glede na to, da še niso prispeli na cilj ... Če pa srečno prispejo na končno postajo, jim pripada prislužena vsota. Celo več – na koncu vožnje jo lahko v igri "Vse ali nič" celo podvojijo!

Nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom je narejena po britanski licenci, v svetu pa je format te oddaje razširjen v več kot petdesetih državah po vseh celinah, prav tako je dobitnik mnogih prestižnih nagrad in sodi med najuspešnejše televizijske igrice vseh časov.

Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na TV SLO 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.