Magazin > Film & Glasba & TV
34626 ogledov

Umrl znani igralec

Harry Dean Stanton
V bolnišnici je umrl igralec, ki smo ga poznali po vlogah v številnih filmih.

V losangeleški bolnišnici je v petek, star 91 let, umrl ameriški igralec Harry Dean Stanton. Slovel je po svoji nenavadni pojavi, v šestih desetletjih kariere pa je nastopil v več kot 150 filmih in televizijskih produkcijah. Med drugim v Osmem potniku, Zeleni milji in Maščevalcih, najbolj znan pa je po glavni vlogi v filmu ceste Pariz, Teksas.

Harry Dean Stanton, rojen 14. julija 1926 v Kentuckyju, je bil v filmu Wima Wendersa kot oče, ki trpi za amnezijo, tako prepričljiv, da je pomagal režiserju do cannske zlate palme leta 1984, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Bil je dober prijatelj hollywoodskih velikanov Jacka Nicholsona, Seana Penna in Marlona Branda, znan pa je bil tudi kot uživač, ki je rad kadil in pil. Z Davidom Lynchom je sodeloval pri njegovi kultni televizijski seriji Twin Peaks.

Stanton je igral tudi harmoniko in imel tudi svojo skupino The Harry Dean Stanton Band, ki je izvajala mariachi, jazz in druge žanre.

Magazin Pevec umrl grozne smrti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.