Magazin > Film & Glasba & TV
101 ogledov

V letalski nesreči umrl skladatelj glasbe iz Titanika

James Horner Profimedias
Filmski skladatelj James Horner je umrl v letalski nesreči. Poznamo ga predvsem po skladbah iz filma Titanik.

James Horner je umrl v letalski nesreči v Santa Barbari v 62. letu starosti. Njegovo smrt je potrdila asistentka Sylvia Patrycja. Kaj se je zgodilo in, ali je kdo preživel, za enkrat še ni znano.

"Izgubili smo krasno osebo, z velikim srcem in neverjetnim talentom. Umrl je med letenjem, ki ga je sicer ljubil. Hvala za vso podporo in ljubezen," je na Facebook napisala njegova asistentka.

james horner celine dion | Avtor: Profimedias Profimedias
James je za svoje delo dobil dva oskarja, in sicer za pesem My Heart Will Go On, pri kateri je sodeloval z Willom Jenningsom, ki je napisal besedilo uspešnice, in s Celine Dion. Tudi za ostalo filmsko glasbo je prejel veliko različnih nagrad.

Glasba je ena najpomembnejših komponent filma in pokojnemu Hornerju se lahko zahvalimo za čudovito glasbo, ki smo jo lahko slišali v legendarnem filmu Titanik. Poleg tega je bil skladatelj glasbe v filmih Čudoviti um, Pogumno srce, Avatar in Troja.

Sodeloval je pri vseh večjih filmih, katerih glasbo prepoznamo že ob prvem zvoku. Zato je bil tudi priljubljen med režiserji, producenti in igralci, ki so se mu ob tragični novici poklonili s Twitter objavami. Med drugim so sožalje svojcem izrekli tudi Kirstie Alley, Rob Lowe in Russell Crowe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.