Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Valerio je všeč mamicam in taščam"

Almir Begič POP-TV-2
Pred finalnim tednom v šovu Gostilna išče šefa se je poslovil Almir. Povedal nam je, koga vidi v finalu in kaj je on želel v tem tednu pripraviti šefu. Spregovoril je tudi o Valeriu.

Kako veliko je razočaranje po izpadu?
Pričakoval sem, da me bo Valerio izbral za drugi vroči stol. Vem, da ima veliko podpore, tako da sploh nisem pričakoval, da se bom vrnil v hišo. Šel je ne preverjeno varianto, ker je že prejšnji teden zmagal.  

Bi vam bilo kaj drugače, če bi izgubili proti komu drugemu?
Mislim, da bi imel več možnosti, če bi šel s kom drugim na vroči stol. Boj bi bil bolj enakovreden. Ampak šel sem z Valeriem in zgodilo se je, kar se je.

Iskreno povedano. Kakšno je vaše mnenje o Valeriu? 
Je čisto skuliran fant, priden, delaven, poln izkušenj. Res pa je, da ima veliko podpore zunaj in da je všečen gledalcem. Bomo videli, kaj bo pokazal v velikem finalu. 

Zakaj se vam zdi, da so mu gledalci tako naklonjeni? 
Všečen je. Všeč je mamicam, taščam, kar mi trije verjetno nismo, ker se neprestano šalimo. To mislim, da je glavni razlog. 

Na zaslonih je bilo zaznati nek manjši prepad med vami, Markom in Anžetom ter Valeriem. Kakšna je bila na koncu dinamika med vami?
Z Markom in Anžetom smo se res "zaštekali v nulo“ že od začetka. Zadnja dva tedna smo Valeria sprejeli v našo družbo. Vklopil in prepustil se je, malo se je sprostil, šalil se je z nami. Mislim, da je v zadnjih dveh tednih stopil iz svoje kože in pokazal svoj pravi obraz. 

Kako je bilo slišati izbiro komentatorjev glede tega, kdo od vaju se bo uvrstil naprej? Marko in Iryna sta bila za Valeria, Žiga za vas.
Povsem korektno. Vsak se je odločil po svoji vesti. Marko je izbral Valeria, da bi ga ta mogoče vzel s seboj v Pariz na šolanje. To je bilo bolj sarkastično mišljeno. Rekel je, da smo si enakovredni. Od Iryne nič ne pričakujem. Žiga pa je izpostavil to, da sem ustvaril dve jedi, ki sta pristali na jedilniku. 

Kako dolge so sekunde pred razglasitvijo zmagovalca?
Med oddajo ste delovali povsem mirno, medtem ko je bilo v tistih sekundah na vašem obrazu čutiti napetost. Tiste sekunde se vlečejo v minute, minute postajajo ure. Nikakor noče Lili izgovoriti imena, ki ostane v gostilni. Skozi oddajo smo bili sproščeni, ko pa zaslišiš tisto glasbo, začne srce razbijati in čas se ustavi. 

Če ostaneva še pri tem večeru … Verin, ki ste ga morali poskusiti včeraj, sodeč po vašem izrazu ni bil okusen. Občutek sem imela, da ste mogoče vseeno malce bolj nežno komentirali zadevo. Kako bi ga opisali sedaj? 
Žigi sem že takoj povedal, da gorčica prevladuje. Potem sem se pa malo pošalil z njim, da je dal za odtenek preveč gorčice. Dejansko je gorčica vse povozila. Že na pogled je bilo videti čudno, pa tudi vonjati je bilo samo gorčico. Zdelo se mi je, da so nam spet nekaj zakuhali. 

Ste poskusili polže, ki jih je morala poskusiti voditeljica Lili?
Ne, nisem. Anže, Marko in Iryna so pojedli. Mislim, da je na Lili vplivala predvsem psiha. Ko veš, da ješ polže in nisi pripravljen na to, pride v glavi do blokade in ne gre nikakor po grlu dol. 

Če se dotakneva prvega srečanja z Valeriem na vročem stolu. Kako močno ste si želeli v Francijo? Kaj bi si želeli izkusiti tam?
Zelo sem si želel obiskati Francijo. Zavedal sem se, da sedim na vročem stolu z Valeriem. Razočaranje je bilo veliko, ker v tem šovu ni merilo samo kuhinja. So tudi gledalci. Je pa res, da če bi šel v Pariz, bi bila to nora izkušnja. Mislim, da bi si vsi štirje zaslužili tak izlet, kjer bi se veliko naučili in videli. To bi nam prišlo prav pri kreiranju doma. 

Kljub temu, da ste ostali doma, je bil prejšnji teden zelo zanimiv za vas. Delali ste pod taktirko novega šefa. Kako bi primerjali oba šefa, Bineta in Marka Pavčnika?
Primerjava med njima je nemogoča. Šef Bine je po scenariju. Šef Marko pa je bil čisto izven scenarija, že sama drža, obrazna mimika, razlaganje. Veliko je bil pri nas, kar šef Bine ni, saj pride samo pogledati, kaj smo ustvarili in to pokomentira. Marko je bil stalno prisoten, nas vodil in spremljal. Po enajstih tednih takšna sprememba zelo ustreza. 

Ste se v tem tednu v kuhinji sprostili?
Res smo bili sproščeni. S šefom Binetom ne moreš biti sproščen, ker ima svoj "poker face“ (op.p., pokeraški obraz), vse naredi po scenariju in dejansko tako mora biti. Z Markom je bilo čisto drugače, vse izven konteksta. Veliko nam je razlagal, mi smo ga veliko spraševali. Mislim, da je pozitivno vplival na nas tri. 

Kaj od tega, kar vas je naučil, vam je najbolj koristilo?
Mislim, da nam bosta tehnika verin in pandlanje jagenjčka prišli prav, ker bi moral vsak kuhar to znati. Meni je dal noro dobro idejo s toplo espumo, ki jo daš na beljake in segrevaš na 62 stopinj. 

Prejšnji teden ste po vrnitvi v hišo dejali, naj se vas Iryna pazi in da bo že videla, kako ugrizne morski pes. Kaj ste s tem mislili? 
Ne vem, kaj je za tem poimenovanjem, da smo mi trije morski psi in da Valerio zelo trpi med nami. Ne vem, kateri šov ona gleda. V to se ne bom spuščal. Če ona misli, da smo mi morski psi, je takšno njeno mišljenje in se s tem ne bom ubadal. 

Iryna je včeraj komentirala, da ste se po prvem porazu proti Valeriu prvič zavedli, da niste absolutni favorit. Kdaj ste začutili, da imate možnost, da pridete v šovu tako daleč? 
Nikoli nisem imel občutka, da bom prišel tako daleč. Iz tedna v teden sem si višal cilje in vsak dan od sebe dajal svoj maksimum. Cilj je bil priti v finalni teden, a se ni izšlo. Gremo naprej. 

Kaj vam pomenijo šefove besede ob slovesu, ko je rekel, da ste zanj v kuhinji zmagovalec?
Slovo je bilo ganljivo. Povedal mi je, da sem zanj absolutni zmagovalec. Njegove besede mi bodo ostale v spominu in da bo to neka spodbuda za naprej. 

Šef vam je napovedal lepo prihodnost. Kakšne so vaše želje in načrti? 
Želje in načrti so postati uspešen podjetnik z neko majhno restavracijo z največ dvajsetimi sedišči, kjer bi se lahko posvetil vsakemu gostu in bi užival v tem, kar počnem. Želja je prisotna že dolgo časa in na tem že dolgo delam. Zato sem se tudi prijavil v Gostilno, da pridobim prepoznavnost in znanje. Kako pa bom stvari iztržil po koncu, pa je odvisno od mene. 

Tudi vi razmišljate o kakšnem izobraževanju v tujini?
Za Le Cordon Blue verjetno ne bom imel, ker gre za zajetno vsoto denarja. Udeležba na kuharskih delavnicah z raznimi vrhunskimi šefi pa je v načrtu. Če se bo pojavila priložnost za odhod v tujino, jo bom tudi izkoristil. 

Rekli ste, da boste šli z dvignjeno glavo ven. Na kaj ste najbolj ponosni?
Ponosen sem na vse svoje kreacije, ki sem jih postavil pred šefa, ker sem dal sebe na krožnik. Še posebej pa sem ponosen na to, da sem dvakrat pripeljal svojo skupino do varnosti pri nominacijah in da sta se dve jedi uvrstili na jedilnik. Naše kreacije so tako stopile ob bok šefovim kreacijam.

Kdaj je prišlo do tistega preskoka, ko ste začeli kreirati z dušo?
Vsi štirje smo najbrž čakali trenutek, ko se razbijejo skupine in smo začeli kreirati samo s svojim znanjem. Vsi smo se dodatno sprostili in začeli uživati v tem, kar počnemo. 

Pavčnik je v oddaji dejal, da ste sposobni sestaviti dober meni in da se sprašuje, ali imate še kakšen adut v rokavu. Kakšen meni ste nameravali pripraviti za izziv, ki je pred trojico ta teden?
Dejansko sem imel sestavljen jedilnik. Šef je rekel, da moramo dati sebe na krožnik. Imel sem morsko predjed, s katero bi izpostavil, od kje prihajam. Na krožniku bi uprizoril morje, obalo. Druga jed bi šla v višave. Izpostavil bi svinjino, čebulo in polento. Zaključil pa bi z zimsko idilo. 

Kaj menite, da bo odločalo pri izboru dveh finalistov? Kaj bo potrebno, da bodo prepričali šefa?
Verjamem, da bodo vsi trije ustvarili dobre jedi, saj jim gre to od rok. Je pa tu še veliko dejavnikov. Šef bo upošteval sam servis, vodenje, tako da bo treba konkretno zapakirati zadevo. Samo dober jedilnik ti ne bo pomagal. 

Kdo ima po vašem mnenju največ možnosti, da prepriča šefa?
Anže bo zagotovo finalist. Zame je Anže bistvo tega šova. V vsakem trenutku ve, kaj počne. Od začetka je izjemno napredoval. Vse je odvisno od tega, kako bosta Marko in Valerio opravila s servisom in vodenjem. Raje bi videl, da se v finalu pomerita Marko in Anže, a mislim, da bo Valerio v finalu. 

Če pomislite na vse tekmovalce, ki so se letos udeležili šova. Koga bi si vi še želeli videti med zadnjimi tekmovalci, pa je na žalost izpadel prej? 
V finalnem tednu bi rad videl Špelo, ker bi se sprostila in ustvarjala z dušo. Verjamem, da bi to speljala in pripravila dober jedilnik. 

Komentarjev 13
  • Dušan58 09:18 28.november 2014.

    Vojteh. Ambiciozne omenjaš. Tale spuma bosanska je bil res ambiciozen. Samo, same ambicije, brez znanja, niso nek vzrok , da bi moral zmagat. Tu se ocenjuje znanje, kreativnost, kako gredo skupaj ukusi, TIMSKO delo (kar je zelo pomembno v dobri ...prikaži več kuhinji) in ne nazadnje kultura in obnašanje. Delanje burke iz kuhinje, igranje tenisa z posodami, potem pa velik gobec, kaj on vse zmore in da je itak njegova kuha najboljša, pa meji na bolezenski egoizem.Valerio pa je čisto nasprotje tega burkeža. Sam tega itak ne boš razumu, ker si sigurno zelo podoben karakter kot je spuma na raviolu.

  • Dušan58 09:08 28.november 2014.

    Mah, tale spuma bosanska, sploh ne ve ka je priljubljenost.Od kod bi pa to vedel ?Trije vrhunski šefi so pohvalili Valeriov nastop. Tako kuhanje, kreacije kot vodenje. Dobro pri vodenju teh treh mu je malo zaštrajkalo, ampak na koncu je ...prikaži več bilo vse OK.Ta spuma na raviolu, pa bi verjetno igral tenis v kuhinji s tremi šefi. Drugega itak ni sposoben.

  • Ferluci 17:32 26.november 2014.

    Almir: ali sploh veš, kaj pomeni beseda 'hinavščina'? Z Anžetom oziram tvoja trojka se naj malo zbere, toliko ogovarjanja in blatenja na račun Valerija ima pač določene posledice.