Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Več kot 4.000 žensk za 70 let

Mich Jagger EPA
Frontman skupine The Rolling Stones Mick Jagger danes praznuje 70 let.

Težko je verjeti, da je poskočni suhljati pevec, ki je pred kratkim obvladoval oder na britanskem glasbenem festivalu Glastonbury, danes zakorakal v 70. leto, vendar pa bi za Micka Jaggerja, frontmana zasedbe The Rolling Stones, težko rekli, da je samo navaden človek.

Rolling Stones, februar 1995 | Avtor: Reuters Reuters

Legenda rocka s silovitim glasom in markatnim obrazom, ob katerega se je s pohvalo pred nedavnim obregnil celo Bono iz zasedbe U2, je kariero uporniškega pevca začel julija 1962 v londonskem Marquee Clubu, nastanku skupine pa je botrovalo njegovo srečanje s Keithom Richardsom na železniški postaji Kent, kjer sta se 17- oziroma 18-letna mulca, ki sta nekaj let prej obiskovala isto osnovno šoli, zapletla v pogovor.

Mick Jagger Tina Turner, januar 1989 | Avtor: Reuters Reuters

Iz srečanja na postaji je nastala skupina, ki je postala največja rock skupina na svetu in ki letos praznuje že 50 let obstoja, v tem obdobju pa je prodala na milijone plošč. In kako jih tudi ne bi. Jagger je z Richardsom napisal vrsto uspešnic, kot so I Can't Get No Satisfaction, Sympathy For the Devil, Honky Tonk Woman, Jumpin' Jack Flash in Angie, Jagger pa je ustvaril tudi nekaj solo projektov, kot je album She's the Boss iz leta 1985. 

Poleg milijonov plošč tudi več tisoč žensk

V nasprotju s trdno 50-letno zvezo s kitaristom Richardsom je bil Jagger, ki se je poročil in ločil dvakrat, toliko manj zvest ženskam. Po besedah biografa Chrisa Andersena naj bi spal z najmanj štiri tisočimi, pod njegove rjuhe pa je zdrsnilo tudi veliko zvezdnic. Med njimi so se na primer znašli Carla Bruni, Angelina Jolie, Uma Thurman in Farrah Fawcett ter celo David Bowie. Štiri od njih pa so mu rodile tudi otroka, ki se jih je do zdaj nabralo sedem. Z Marsho Hunt ima hčerko Karis Jagger Hunt, s prvo bivšo ženo Bianco De Macias hčerko Jade Sheeno Jezebel Jagger, z drugo bivšo ženo Jerry Hall hčerko Elizabeth Scarlett Jagger, sina Jamesa Leroya Augustina Jaggerja, hčerko Georgio May Ayeesho Jagger in sina Gabriela Luka Beauregarda Jaggerja, z Luciano Gimenez pa sina Lucasa Mauricea Morada Jaggerja.

Mick Jagger Jerry Hall, julij 1993 | Avtor: Reuters Reuters

Kdo bi si mislil, da je človek, ki je mantro seks, droge in rockenrol ponavljal več desetletij, veljal za sramežljivega fanta. Ta naj bi po besedah biografa Philipa Normana izginil, ko ga je v roke vzel menedežer Andrew Oldham, preostalo pa je zgodovina, v kateri je bil poleg mnogih drugih priznanj in nagrad ovenčan tudi z redom britanskega imperija, čeprav mu ta v nasprotju z njegovim očetom menda ne pomeni veliko. 

Komentarjev 1
  • Perob 16:33 26.julij 2013.

    Ma buče no. Če bi spal s toliko ženskami ga danes ne bi bilo več tukej, ker bi ziher staknil kako spolno prenosljivo bolezen.