Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Viva La Pola festival 08

Glavni nastopajoči festivala so britanski punk/hard-core bend iz Edinburgha, The Žurnal24 main
V puljskem klubu Uljanik se bo 8. in 9. avgusta odvijal dvodnevni festival na odprtem. Igrali bodo The Exploited, Leaf-Fat, Elvis Jackson, Dubioza Kolektiv, Psycho-Path …

Na petem festivalu bo nastopilo 17 glasbenih izvajalcev iz 6 evropskih držav. Šlo bo za bolj ali manj znana imena iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Zvrstno raznoliki glasbeni program (od punka, indie rocka, hard-corea, metala, crossovera, industriala, gothica, preko hip-hopa pa vse do elektronike in dub reggaea) se bo po koncertih, ki se bodo začenjali ob 19. uri in trajali vse do 3. ure zjutraj, oba večera preselil na after party, kjer se bo zabava nadaljevala do 5. ure zjutraj.

Glavni nastopajoči festivala so britanski punk/hard-core bend iz Edinburgha The Exploited, ki bodo igrali prvi dan. Bend, ki je v času ekspanzije punk rocka izdal prvenec “'Punk's Not Dead”, se tokrat vrača na odre po uspešnem albumu Fuck The System iz leta 2003 ter najavlja nov studijski izdelek. Njihove nastope, ki jih odlikuje kvaliteta, energičnost in precejšnja aktualnost, bo letos mogoče spremljati na številnih festivalih širom Evrope. Po večletnem čakanju jih bo tokrat na veselje mnogih njihovih fenov končno možno videti tudi pri naših južnih sosedih. The Exploited danes delujejo v postavi: Wattie Buchan – vokal, Gav – kitara, Irish Rob – bas in Wullie Buchan – bobni.


V soboto bodo glavno ime Elvis Jackson. © Denis Baptiste

 
V soboto pa bodo glavno ime festivala slovenski punk rock in ska bend Elvis Jackson . Povabilo na Viva La Pola! festival se je zgodilo v pravem trenutku, saj bodo tako lahko predstavili nove pesmi, ki jih preko poletja pripravljajo s producentom Billom Gouldom . Trenutno se nahajajo v ZDA, na miksanju pesmi v Radio Star Studiu v bližini San Francisca, in se v Slovenijo vračajo v začetku avgusta. Naši punk rock in reggae ter ska zabavljači so na festivalu sicer že nastopili pred leti. Elvis Jackson delujejo zadnje leto v zasedbi: Boštjan BeltramBerto (kitara), David KovšcaBuda (vokal), Erik MakucSlavc (bas kitara) in Marko SoršakSoki (bobni).

Cena dvodnevne vstopnice je 26 evrov, posamezna cena samo za petek je 16 evrov, samo za soboto pa 12 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.