Magazin > Film & Glasba & TV
2067 ogledov

Vračata se legendarni risanki

Risanka Vlakec Tomaž Mattel
Na malih zaslonih boste lahko v prihodnje podoživeli otroštvo, saj se v novi podobi vračata risanki, ob kateri so zrasle tudi generacije slovenskih otrok.

Vlakec Tomaž in prijatelji je priljubljena risanka, ki za marsikaterega malčka še danes pomeni enega od vstopov v animiran svet. Kmalu bo na male zaslone prišla nova generacija dogodivščin o pogumnem vlakcu, a se bo dogajanje z namišljenega otoka Sodor v Irskem morju preselilo na druge konce sveta.

Druga velika novost je, da bo Vlakec Tomaž sedaj bolj "spolno izenačen", saj bodo ustvarjalci dodali ženski lokomotivi, oranžno Nio iz Afrike in Rebeko, ki bo rumena. Zaradi ženske kvote se bosta morali upokojiti lokomotivi Henri in Edvard.

Pujsa Pepa Neprimerna vsebina Magazin Pujso Pepo umaknili s programa

Prav tako ne bo več pripovedovalca (v originalni angleški izvedenki iz leta 1984 je bil to slavni Ringo Star), temveč bo Tomaž odslej sam nagovarjal gledalce. Novi Vlakec Tomažek bo na zaslonih leta 2018.

Pingu risanka | Avtor: Youtube Youtube
Druga povratnica med risankami pa je Pingu. Zgodbe o nagajivem pingvinu se vračajo. Iglu na Antarktiki bo zamenjalo veliko ledeno mesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.