Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Vse se je začelo z Eltonom

grandovsek
1/2
Osebni arhiv
Slovensko-avstralska naveza osvaja svetovne odre; čez nekaj dni bo japonske.

"Ko smo na turnejah, trenirava tudi do 12 ur na dan. V takšnih predstavah ni napak, vse mora biti usklajeno do potankosti," je za Žurnal24 o predanosti, ki jo zahteva njeno delo, spregovorila Gordana Grandošek Whiddon, plesalka in ena izmed menedžerk v plesni predstavi Burn the Floor. Predstava, v kateri nastopa skupaj z možem, Avstralcem Trentom Whiddonom, je namreč spektakel standardnih in latinskoameriških plesov, ki je gostoval že po vseh celinah, videti pa ga je bilo mogoče celo na Broadwayu in West Endu. Zdaj se člani plesnega ansambla vneto pripravljajo na enomesečno promocijsko turnejo po Japonski, Singapurju in Hongkongu, januarja pa se zakonca Grandošek-Whiddon za tri mesece selita na Florido. "Živiva samo od plesa. Honorarji so dobri,"pravi Gordana, ki meni, da bosta nastopala še kakšna štiri leta, čeprav je, kot dodaja, vse odvisno tudi od tega, kdaj se bosta odločila za naraščaj.

Gleda jih tudi 10 tisoč ljudi

"Ideja za šov je nastala na 50. rojstnem dnevu Eltona Johna, kamor je bil povabljen naš menedžer. Ko je videl, kako se je publika odzvala na nastop plesalcev latinskoameriških plesov, se je odločil, da pripravi Burn the Floor," sta povedala Gordana in Trent, ki v spektaklu nastopata že več kot deset let. Predstava je po njunih besedah po vsem svetu sprejeta z navdušenjem in odobravanjem, največjo evforijo pa naj bi doživeli na Japonskem. "Tam nas je gledalo tudi po deset tisoč ljudi, publika pa se je vedla kot na rock koncertu. Želeli so se nas dotakniti, poznali so naša imena, želeli so se fotografirati z nami," je navdušenje Japoncev opisal Trent, Gordana pa je pripomnila, da se tam res lahko počutijo kot zvezde.

Maribor je njun dom

Čeprav se veliko selita po svetu, je njun dom v Mariboru, kjer preživita približno štiri mesece na leto, letos pa bosta tu morda tudi kaj več, saj bosta z nekaterimi slovenskimi plesalci pripravila svojo plesno predstavo Satisfaction on a Dance Floor. Trent je, kot pravi, nad Slovenijo navdušen, predvsem nad naravo, ljudmi in hrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.