Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Z Jinxi bodo poskakovali ...

Jinx Arhiv skupine
Ljubljanska Cvetličarna 29. septembra začenja sklop koncertov, ki ga bo odprla priljubljena hrvaška zasedba Jinx. Na sprehod skozi njihovo diskografijo bodo štirje izžrebanci, ki bodo pravilno odgovorili na nagradna vprašanja, odjinxali brezplačno. To so ...

Izžrebanci, ki so pravilno odgovorili na nagradna vprašanja in prejmejo vsak po eno vstopnico so Miha Muck, Martina Anderle, Matevž Arh in Maja Gaspari. Čestitamo!

Leta 1994 se je hrvaški publiki predstavila nova skupina Jinx, tedaj znana še pod imenom High Jinx. Pognala sta jo kitarist, avtor in občasni pevec Gordan Muratović aka Coco Mosquito ter pevka Jadranka Bastajić aka Yaya. Svojo prvo avtorsko produkcijo na kaseti Sextaszy je skupina v svet glasbe poslala leta 1995, vendar so jo kritiki ignorirali, poslušalci pa so jo sprejeli z odprtimi rokami.

Dve leti pozneje, ko je bilo za High Jinxi že kar nekaj koncertov, so se prvotni postavi pridružili Berko Muratović na bobnih, Samir Kadribašić na basu in Marijan Gudelj na klaviaturah. Potrebnih je bilo le nekaj mesecev, da je zasedba postala poznano ime in koncertna atrakcija, ki so jo s pihalno sekcijo še okrepili.

Po nizanju uspešnic so leta 1998 dobili priznanje francoskega državnega radia za najboljšo mlado skupino Evrope, sledili pa so ploščki z naslovom Pompei-ljetna ploča katastrofe leta 1999, Avantura počinje leta 2001, konec leta 2002 so izdali kompilacijo Retro z dodatnim DVD-jem, nato pa si je zasedba vzela šest let odmora. Na sceno so se vrnili leta 2007 z izidom albuma Na zapadu, na prodajne police pa je leta 2008 prišla še plošča v živo Jinx Live.

Diksilend (2010) je zadnji album, ki se uvršča na vrh njihove diskografije, saj je poln uspešnic s prepoznavnim, vendar svežim, organskim zvokom. Če ga še niste slišali v živo, se konec septembra ponuja idealna priložnost, plesali pa boste tudi ob velikih vižah s prejšnjih albumov.

Cena vstopnice v predprodaji je 25 evrov, na dan koncerta pa vas bo stala 29 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.