Magazin > Film & Glasba & TV
81 ogledov

"Za 10 dni Oriana prejela 7.750 evrov"

Scena 11.01.2013 Anze Gombac, Oriana Girotto, sol in poper, kuharska oddaja tekm Saša Despot
Za deset dni snemanja je voditeljica Oriana Girotto prejela skoraj osem tisoč evrov, trdi direktor TV3 Medias. Sama pravi, da so za priprave in snemanje porabili najmanj dva meseca.

Potem ko se je v začetku maja voditeljica oddaje Sol in poper Oriana Girrotto pritožila nad tem, da ji TV3 Medias ni plačala celotnega zneska za vodenje prve sezone oddaje, je o plačilu in izboru voditeljice spregovoril direktor TV3 Medias Bojan Umer.

"Oriana je za svoje približno desetdnevno snemanje prejela honorar v višini 7.750 evrov, za kar mora povprečen Slovenec danes garati tudi vse leto. Zato se nam zdi tako blatenje in žaljenje našega imena, še posebno po tem, ko je prejela celotno plačilo do zadnjega evra, več kot nedopustno!" je sporočil.

"Desetdnevno? Imela sem 31 oddaj. V enem dnevu smo posneli tri oddaje in pri snemanju ne gre samo za snemanje, sem spadajo še priprave na oddajo, pisanje scenarijev in podobno. Vse to skupaj je trajalo dva meseca. To plačilo sem dobila, in sicer za 31 oddaj, kar znese za eno oddajo 250 evrov. To se mi ne zdi ne vem koliko, glede na to, da sem porabila toliko časa. Toliko so mi podpisali oni, jaz nisem toliko zahtevala," se je na njegove navedbe ogorčeno odzvala voditeljica.

"Sami so predlagali, naj prekinem z VPK"

Umer je nadaljeval, da se je voditeljica dogovorila, sklenila in podpisala pogodbo z zunanjo produkcijsko hišo (VPK, op. a.), ki ji je bila dolžna plačati honorar, za katerega so se dogovorili. "Ker je le-ta zamujala z izplačilom, smo pokazali dobro voljo, in Orianino pogodbo (izjemoma!) prenesli na nas in ji tudi plačali honorar. V same pogoje in ceno se nismo spuščali, saj niso bili v naši domeni," je še pojasnil.

"Honorarja nisem dobivala in VPK je bil posrednik. Na TV3 Medias so mi predlagali, naj z VPK prekinem pogodbo in jo podpišem z njimi. Obljubili so mi, da bom, če bom to naredila, denar zagotovo dobila še isti teden. Potem pa se je vleklo," je povedala Oriana.

Nad izborom Oriane niso bili zadovoljni

Koncept oddaje Sol in poper je televiziji ponudila zunanja produkcijska hiša po sistemu izvedbe "na ključ", kar pomeni, da na TV3 Medias niso imeli vpliva na samo vsebino kot tudi ne na sodelujoče, ki so podpisali pogodbe in uredili svoja delovna razmerja z omenjeno zunanjo produkcijo. Koncept oddaje se jim je zdel zanimiv, a se niso strinjali z njihovim izborom voditeljice, ker se jim ni zdela primerna za tak tip oddaje. "Ker na to nismo imeli vpliva, smo pozneje poizkušali reševati, kar se rešiti da. Zato smo po ogledu prvih treh oddaj zahtevali, naj produkcijska hiša zamenja stiliste in preostale zadolžene za Orianin videz, ki nikakor ni bil primeren. Postavljeni smo bili pred dejstvo, da zaradi številnih kritik, ki so se vsule na vseh možnih socialnih omrežjih, predvsem na vodenje in Oriano, prekinemo nadaljnjo produkcijo, vendar smo se odločili, da ne dvigamo nepotrebnega prahu in vseeno dogovor s produkcijsko hišo izpeljemo  do konca," je še povedal Umer.


"Mene so poklicali. Kaj jaz vem, kaj je bilo prej. V trenutku, ko me pokličejo, se strinjajo in z mano podpišejo pogodbo. Naj bo nekaj jasno – to ni moja vojna z njimi, vprašajte vsako maskerko in snemalca na TV3, nikomur niso plačali. To nisem samo jaz. Ljudje mi čestitajo in pravijo, da oni pa plačila niso dobili. Nisem edina. Takšne razmere so v vseh medijih," še odgovarja Oriana.

Za vedno si je zaprla vrata

"Vsekakor prepuščamo, da gledalci sami presodijo, če je bilo njeno približno 10-dnevno snemanje vredno v teh težkih časih 10 današnjih slovenskih povprečnih plač. Žal nam je, da se je tudi Oriana znašla tako kot večina v finančni krizi, ni pa nikakor pravi pristop, da na tak način poizkuša pridobiti še nekaj medijske pozornosti. Kar se tiče naše televizije TV3 Medias, si je na ta način za vedno zaprla vrata sodelovanja, verjamemo pa, da jo zaradi takega načina ne bodo imele raje tudi ostale televizijske hiše in mediji," je še povedal direktor.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 08:26 04.junij 2013.

    Tale pikec sebe imenuje televizija ??????????? Met eno kamero še ne pomeni biti TV , sploh pa ne takšen , da bi lahko vplival na ostali dve hiši . Kaj si tale direktor predstavlja. Delat program , pa ne plačevat. ...prikaži več Če bo kdo na črni listi , boste to vi in ne igralci in voditelji.

  • KOJAK 12:11 03.junij 2013.

    JA IN KAJ POL če je zaslužila 7.750 €. Bedaki na TV3 zdaj dajejo to v javnost... kreteni so sami podpisali tako pogodbo... torej SO DOLŽNI PLAČAT!

  • abfall 11:24 03.junij 2013.

    "Desetdnevno? Imela sem 31 oddaj. V enem dnevu smo posneli tri oddaje in pri snemanju ne gre samo za snemanje, sem sodijo še priprave na oddajo, pisanje scenarijev in podobno ..."10*3=30 + 1 = 31Za scenarij pa ...prikaži več ni porabila veliko časa. Sem gledal in ugotavljam, da scenarija v pravem pomenu besede ni bilo. Razen, če sta bila hihitanje in zadrega del scenarija. ;-)