Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Žan pravi, da se ga Robijeva pritožba ne tiče

Žan Tominšek, Gostilna išče šefa POP-TV-2
Iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa je izpadel simpatični 19-letni Žan, ki v nocojšnjem finalu zmago privošči sotekmovalcu Tomašu …

Meniš, da bi si zaslužil nastop v finalu?

Sam nastop v finalu je bila moja velika želja. Kljub temu mi ni žal, da sem pristal na tretjem mestu in da s tem dam lahko priložnost dvema, ki sta bolj izkušena od mene in si zato bolj zaslužita nastop v finalu.

Če bi ostal v šovu, misliš da bi zmagal v finalu, glede na to, da si že šestkrat grel vroči stol in si ga vsakič preživel?

Kar se tiče samega finala, težko rečem, kako bi se odvijal. Glede na to, kakšno podporo s strani gledalcev sem imel, bi morda lahko upal, da bi tudi sam zmagal v finalu.

Imaš izjemno veliko oboževalcev in oboževalk. Zakaj meniš je temu tako? Je to zaradi tvojega šarma?

Ljudje me imajo radi zaradi tega, kar sem. Sem zelo pozitiven in vesel človek z dobro energijo. Morda jih privlači prav to. Gledalci, ki so spremljali šov, so me zelo podpirali pri tem ...

Bi brez pomoči ostalih tekmovalcev prišel tako daleč?

Tudi brez pomoči bi prilezel daleč. Vsekakor sem se v šov prišel učiti in sem samo z opazovanjem na stvari lahko pogledal iz drugega vidika.

Kako si se počutil, ko je Bine rekel, da si bolj na ravni pomočnika kot kuharja?

To je res, a me je kljub temu pohvalil, da sem za 19-letnika veliko dosegel. Šef je poudaril, da sem zaenkrat bolj na ravni pomočnika kot kuharja, ker še nimam toliko kilometrine in izkušenj. Mislim, da je Bine to dobro in povsem realno ocenil, saj sem dejansko bil neizkušen in najmlajši član ekipe.V samem šovu sem se zelo veliko naučil. Vsak izziv je bil tako zanimiv, da mi je dal veliko širino. Iz tega šova sem ogromno prinesel tako na kuharski, kot tudi osebni ravni.

Kdaj si bil nase najbolj ponosen?

Najbolj sem bil ponosen nase, ko sem dobil pohvale; na prelomni korak, ko sem naredil tisto orehovo sladico.

Na zadnjem izzivu si bil slabo pripravljen. Zakaj?

Na zadnji izziv sem bil slabše pripravljen zgolj in samo zaradi pomanjkanja izkušenj. Če nimaš nekega predznanja, tudi ne moreš veliko doseči. Ampak glede na to, koliko sem naredil, sem kljub temu ponosen nase.

Robi ne verjame, da si ga vrgel iz šova. Zahteval je vpogled v glasovanje. Kako to komentiraš?

To sem izvedel včeraj po šovu, s strani svoje družine. Nimam še nekega mnenja, ker si ga še nisem ustvaril. Praktično pa se me to tudi ne tiče.

Kateri je bil najlepši in kateri najtežji trenutek v gostilni? 

Izziv, ko smo kuhali slavnim osebam, je bil hkrati moj najtežji in najlepši izziv, ker sem res doživel tu toliko čustev, kot jih prej v šovu še nisem. Preplet živčnosti, 'pozitive', 'negative', težko opišem vse ... Sam sem takrat kuhal za Tima Koresa

Komu bolj privoščiš zmago - Tomašu ali Blažu? 

Včeraj sem si po odhodu iz šova ustvaril malo drugačno sliko. Tako bi rekel, da si vsekakor želim, da moji dosedanji podporniki sedaj podprejo Tomaša, saj je bil do mene vedno dober in mi stal ob strani, ko je bilo težko, mi dajal dobre napotke ...

Kako nameravaš izkoristiti znanje, ki si ga dobil v šovu? 

Svoje znanje vsekakor želim še bolj nadgraditi. Hodil bom po restavracijah po Sloveniji in se še bolj navezal na samo kuhinjo, kjer nameravam dobiti še dodatne delovne izkušnje.

Tvoji nadaljnji cilji in želje? 

Moji cilji so pridobitev nadaljnjega kuharskega znanja. Moj velika ambicija  v naslednjih letih je tudi tujina, želim pa si postati tudi vodja katere izmed restavracij.