Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Zapeljiva baletna Silfida

Silfida SNG Opera in balet Ljubljana
Orkester SNG Opera in balet Ljubljana Silfida (La Sylphide) je v svetovnem baletu eden prvih večjih romantičnih baletov, ki se še danes uprizarja. Oglejte si ga ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana.

Zgodba vas popelje na Škotsko k mlademu kmečkemu fantu Jamesu, ki ga tik pred poroko zapelje silfida. James ji sledi v čarobni domišljijski svet, z njegovim popotovanjem pa se začne tragična zgodba o mladeniču, ki za pravo ljubezen tvega življenje.

Silfida je bila torej junakinja, ki je na široko odprla vrata novim baletnim, eteričnim bitjem, ta pa so izhajala bolj iz lokalnega, folklornega kolorita kot pa iz nadzemeljskih oblik antičnega sveta. Baletni ansambel SNG Opera in balet Ljubljana se bo s prvo uprizoritvijo te različice na slovenskih odrih pridružil vsem baletnim ansamblom, ki še danes uprizarjajo to klasično baletno delo.

Za vstopnico boste odšteli od 14 do 28 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.