Magazin > Film & Glasba & TV
59 ogledov

Zaradi komedije grozijo z napadi

the interview Profimedias
Hekerji, ki so vdrli v strežnike Sony Pictures, grozijo s terorističnimi napadi, podobnimi tistimi, ki so se leta 2001 zgodili v New Yorku.

Tarča teroristov bodo vsi kinematografi, ki bodo vrteli novi film Jamesa Franca in Setha Rogena The Interview. Gre za komedijo, v kateri CIA za atentat na severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una najame dva novinarja. "Ob vsakem času in povsod, kjer bodo predvajali The Interview, tudi na premieri, vam bomo pokazali, kakšna bridka usoda čaka tiste, ki v strahu iščejo zabavo. Svet bo kmalu videl, kakšen grozen film je posnel Sony Pictures. Svet bo živel v strahu. Spomnite se 11. septembra 2001. Predlagamo, da se tem krajem med predvajanjem filma izogibate (Če živite v bližini, odidite.). Za to, kar vas čaka v naslednjih dneh, je kriv pohlep Sony Pictures. Ves svet se bo SONYJU odpovedal,“ so hekerji zapisali v sporočilo, ki je bilo objavljeno včeraj.

V New Yorku so grožnjo vzeli resno. Premiero v Sunshine Cinema so namreč odpovedali.

Kaj točno stoji za težavami, s katerimi se spopada studio, ni popolnoma jasno. Hekerje, ki delujejo pod imenom Guardians of Peace, naj bi po eni teoriji najeli severnokorejski uradniki, vedno več pa naj bi bilo dokazov, da za njimi stojijo Sonyjevi zaposleni. FBI naj bi zato začel z zasliševanjem vseh, ki delajo ali so nekoč delali v računalniškem oddelku studia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.