Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zatemnjeno sotočje

Žurnal24 main
Metalcamp. Vrhunec metalskega odklopa, na katerem se zbere do deset tisoč obiskovalcev.

Metalcamp, festival, ki združuje ljubitelje metal glasbe z vsega sveta, ob sotočje Soče in Idrijce vsako leto privabi okoli deset tisoč obiskovalcev.

Na enega od največjih festivalov te glasbe v Evropi radi prihajajo, ker so poleg nastopov največjih zvezd svetovne metal scene neizogibno deležni tedenskega 24-urnega odbitega odklopa in zanimive družbe, ne zmotita pa jih niti ploha niti blato, saj pravega metalca to samo še okrepi.

Raj(anje) do nedelje
Tokrat se je začelo v ponedeljek z nastopom slovenskih skupin Negligence in Noctiferia, sledilo pa bo približno 60 skupin, ki za metal ustrezno glasno rohnijo na stranskem in velikem odru od 14. ure pa tja krepko čez polnoč.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Glasno bo vse do sobote, ko bosta festival sklenili skupini Immortal in Steelwing. Za tiste, ki jim še ne bo dovolj, pa bo na istem prizorišču v nedeljo še Magic Circle Festival, na katerem bo nastopilo sedem skupin.

Nogomet jih ne zanima

V kampu so prijetna druženja z zabavami skoraj pred vsakim malo večjim šotorom, na infotočki, kjer predvsem polnijo baterije mobilnih telefonov ali postrežejo z razporedom nastopov skupin, pa so povedali, da metalcev vremenske informacije, prenosi nogometnih tekem in tudi vozni redi za pot domov še prav nič ne zanimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.