Magazin > Film & Glasba & TV
12450 ogledov

Žiga Jelar: Po drami in napačni diagnozi se zdaj nadvse veseli te prelomnice

Žiga Jelar Saša Despot
Dobre novice pri Žigi Jelarju.

Naš smučarski skakalec Žiga Jelar je pretekli mesec preživljal pravo dramo, ki pa je že pozabljena, saj se mladenič mrzlično pripravlja na svoj prvi samostojni koncert, ki bo 1. junija na Grad Khislstein v Kranju. Na koncertu se mu bodo pridružili mnogi glasbeni prijatelji.

Naš orel je 16. februarja letos izdal glasbeni prvenec 'Brez pravil', na katerem je 10 skladb, med njimi tudi aktualna, 'Zakaj gorijo solze', ki jo je posvetil ljudem s posebnimi potrebami in svoji sestri Sari. Njena usoda je tudi njega zaznamovala. Nekaj brezplačnih vstopnic za koncert bo poklonil varovancem VDC Kranj.

Dinamičen in glasbeno razgiban pop album je Žiga ustvarjal v sicer redkih prostih trenutkih izven skakalne sezone. 
 
Čeprav je Žiga bistveno več časa na smučeh in skakalnici, mu glasbeni odri niso tuji - v lanskem letu je kot gost presenečenja nastopil na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah, na svetovnem prvenstvu Planica 2023 je na odru stal z Rokom Ferengjo in Rok'n'bandom, spet kdaj drugič pa je nenačrtovano muziciral še s kom (Big Foot Mama, Gadi, Fehtarji, Ansambel Saša Avsenika idr.).

Tako kot na albumu pa bodo tudi na koncertu ob Žigi na odru stali njegovi 'stalni' glasbeni sodelavci Marko Hrvatin, Jure Rozman, Jan Baruca, Monika Avsenik, Mitja Bobič in Miha Gorše pod vodstvom Anžeta Langusa Petroviča.
 
Žiga je, poleg vrhunske športne kariere, vse od mladih let negoval svojo ljubezen do glasbe in uril svoj glasbeni talent. Pri petih letih je dobil pravo diatonično harmoniko in od takrat so instrumenti in glasba del njegovega vsakdana. Zaključil je glasbeno šolo, se naučil igranja kitare in klavirja. 

Komentarjev 1
  • Majazmaja 13:16 17.maj 2023.

    On da ima glasbeni talent? Lepo vas prosim ...