Magazin > Film & Glasba & TV
12890 ogledov

Znano je, kdo bo vodil kviz Male sive celice

Juš Milčinski, Rok Škrlep Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Kviz Male sive celice bo v novo, jesensko sezono, ki se bo začela oktobra 2021, vstopil z dvema novima voditeljema. To sta Juš Milčinski in Rok Škrlep.

Nika Škrleca bosta kot voditelja kviza Male sive celice nadomestila Juš Milčinski in Rok Škrlep, ki sta uredništvo oddaje prepričala na avdiciji, na kateri se je prijavilo 140 oseb. 

male sive celice Magazin Zato Nik Škrlec noče več voditi legendarne oddaje na RTV

"Oba se že vrsto let spogledujeta s televizijskim medijem in to ne zgolj kot voditelja ali nastopajoča temveč tudi kot scenarista. Predvsem Juša mladi že dobro poznajo iz oddaj Štafeta mladosti, Razred zase in Osvežilna fronta, ki jih je moč spremljati na Televiziji Slovenija. Oba sta strastno zapisana tudi gledališkemu odru. Rok predvsem kot stand-up komik, Juš kot gledališki improvizator, ki je v svoji karieri prejel največ nagrad v zgodovini Impro lige – kar 14. Druži ju tudi ljubezen do glasbe. Juš igra klaviature, kitaro in bas kitaro, Rok kitaro in ukulele," piše RTVS.

"Kviz Male sive celice spremljam že od njegovega začetka in je ena mojih najljubših televizijskih oddaj. Prav neverjetno je, da je bil splet okoliščin tak, da se v preteklosti nikoli nisem uspel tudi sam preizkusiti v kvizu. Kakorkoli, pa se mi seveda zdaj zdi, kot da sem s tem, ko sem bil izbran za voditelja, dobil glavno nagrado. Mislim, da bo oddaja z mano nadaljevala svoje poslanstvo radovednosti in poučevanja na zabaven način, česar se neizmerno veselim," je o novem izzivu povedal Juš, Rok pa je dejal: "Oddaja Male sive celice je zame ena izmed redkih oddaj, ki me spremlja že celo moje življenje. Vodenje te kultne oddaje predstavlja nov, izredno pomemben mejnik v mojem kariernem življenju. V delo sem pripravljen vložiti sebe v celoti, in le upam lahko, da bodo to zaznali tudi gledalci in tekmovalci ter me vzeli za svojega. Vem, da je kviz Male sive celice pravzaprav gibanje, ki živi po številnih osnovnih šolah po Sloveniji in vesel ter hvaležen sem, da sem dobil priložnost, da postanem del tega gibanja."

 

Komentarjev 3
  • bogdan76 06:27 25.maj 2021.

    Premalo zaposlenih ima RTV zato rabi zunanje sodelavce zaželjeni so ortodoksni levičariji.

  • leonardo 16:24 24.maj 2021.

    Oh zmotil sem se. Sem mislil, da Janša!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:47 24.maj 2021.

    Vse je boljše kot Pavle Ravnohrib! Bo pa težko stopiti v čevlje Nika Škrleca, saj je bil fant simpatičen, razgledan, inteligenten, neprisiljen in nevsiljiv, zato so ga otroci tako dobro sprejeli. Srečno novima voditeljema.