Magazin > Film & Glasba & TV
13221 ogledov

Zvezde plešejo: POP TV razkril, zakaj so trije plesalci morali oditi

zvezde plešejo Pop TV
Gordana Grandošek Whiddon, Arnej Ivkovič in Miha Vodičar so plesalci, ki bodo v drugi sezoni plesnega spektakla Zvezde plešejo okrepili ekipo profesionalnih plesalcev.

Devetim izkušenim plesalcem prve sezone Zvezde plešejo – Tadeji Pavlič, Martini Plohl, Jagodi Batagelj, Maji Geršak, Valeriyi Musini, Mateju Krajcerju, Andreju Rebuli, Tomažu Šteru in Mihi Peratu, se bodo pridružili Gordana Grandošek Whiddon, Arnej Ivkovič in Miha Vodičar.

V tej sezoni tako ne bomo več videli Nejka Levaka, ki je plesal z Iryno Osypenko Nemec, Jerneja Brenholca, plesalca Urške Markež Vučak in Lejne Karić – Lubarda, ki se je na parketu zavrtela z Igorjem Štamulakom.

"Profesionalne plesalce izberemo glede na produkcijske potrebe, kjer veliko pomembno vlogo igrajo tudi izbrane zvezde, saj želimo, da je par čim bolj ujemajoč tako fizično kot tudi energijsko. Tako smo se letos odločili, da delno osvežimo ekipo in pripeljemo tri nove obraze," so nam na vprašanje, zakaj omenjene trojice ne bo več v šovu, odgovorili na POP TV.

Kdo so plesalci nove trojice?
Gordana Grandošek Whiddon velja za eno najbolj priznanih profesionalih plesalk in koreografinj na svetu. Skupaj z možem Trentom Whiddonom sta producenta lastnega muzikala Le Hotel in šova Satisfaction on a dance floor. Trinajst let je plesala v mednarodno priznanem šovu Burn the floor, s katerim so dobesedno preplesali svet, saj so plesali od Japonske do newyorškega Broadwaya, kjer je Gordana plesala kot edina Slovenka. Plesna scena šova Zvezde plešejo ji tako ni tuja, saj je že plesala v skupnih točkah britanske različice in koreografirala ter tudi nastopala na svetovno znanem televizijskem šovu So you think you can dance - dve sezoni v Avstraliji in dve sezoni v Vietnamu. Tuji ji niso niti glasbeno-plesni odri, saj je med drugim nastopila tudi ob boku legendarne skupine Backstreet boys.

Plesni koraki Arneja Ivkoviča segajo v zgodnje otroštvo, ko je v majhni skupini iz vrtca nastopal po velikih odrih. Svojo plesno kariero je začel leta 2005 v show danceu, kjer je kot otrok precej izstopal. Po razpadu plesne skupine je svojo kariero nadaljeval v latinskoameriških in standardnih plesih. Je prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016. Televizijska kamera mu ni tuja, saj je nastopal v mnogih narodnozabavnih in drugih oddajah. Glede na njegovo mladost, je pred njim še svetla plesna prihodnost.

Miha Vodičar velja za enega najuspešnejših slovenskih plesalcev in se lahko pohvali z dvema nazivoma svetovni prvak v 10 plesih v letih 2014 in 2015. Poleg osvojenega svetovnega trona je pokoril tudi evropski plesni svet in zmagal v svetovnem pokalu. Miha je tudi večkratni državni prvak, v njegovi vitrini pa se sveti tudi Bloudkova plaketa. Plesišče je njegov drugi dom že od sedmega leta, trenutno pa deluje tudi kot mentor in koreograf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.