Magazin
4 ogledov

Frankfurtski knjižni sejem odprl vrata

frankfurt1-main Žurnal24 main
Nemška kanclerka Angela Merkel je slovesno odprla Frankfurtski knjižni sejem. Veliko pozornosti je požela Kitajska kot častna gostja in država, v kateri je cenzura nekaj vsakdanjega.

61. Frankfurtski knjižni sejem bo odprt do nedelje, organizatorji pa pričakujejo, da bo privabil okoli 300.000 obiskovalcev z vsega sveta. Merklova je sejem odprla skupaj s kitajskim podpredsednikom Xi Jinpingom, saj je Kitajska letošnja častna gostja sejma.

 

Knjižni sejem v številkah

Predstavilo se bo 6900 založnikov, ki prihajajo iz približno 100 držav, to pa je 400 manj kot lani.

Častna gostja številnim ni povšeči
Ravno Kitajska kot častna gostja največjega knjižnega sejma je že pred časom sprožila vrsto polemik. Oglasile so se številne kitajske nevladne organizacije in opozarjale na nedemokratičnost svoje države, kar se kaže tudi v obliki cenzure njihove literature.

V centru pozornosti elektronske knjige in recesija
Pomembna tema bodo elektronske knjige, ki naj bi po nekaterih ocenah do leta 2018 prekašale tradicionalne izdaje. Glavna neuradna tema pa je nedvomno recesija. Po besedah poznavalcev že od samega začetka sejma v Frankfurtu ni bilo na voljo nobenih prenočišč, letos pa je precej postelj še vedno na voljo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.