Magazin > Horoskop in Numerologija
23 ogledov

Kaj nas čaka junija?

Lili Sorum Anže Godec
Čustva postanejo glasnejša, razum se odziva. Z glavo ne moremo čutiti in s srcem ne razmišljati.

Bolečina sporoča, da nečesa nikakor ne moremo več prenašati.

Ali ni bolj modro spremeniti življenje, kot v sebi jokati?

Srce nam kaže pot in razum išče možne načine popotovanja po tej poti. Ko se v našem srcu zgane neko čustvo, ga ne racionalizirajmo. Prav je, da se trudimo razumeti tako sebe kot druge, a zatiranje občutkov se še nikoli ni dobro končalo, pa se tudi sedaj ne bo. Razum je tisti, ki nam ponudi okvirje – in ni namenjen krepitvi možnih ovir. Njegov namen ni omejevanje. Naloga razuma je, da pazi, da mi ohranimo svojo integriteto ter ostajamo v vsakem trenutku korektni ter spoštljivi do okolice. V tem mesecu se bo mešal občutek odgovornosti do nam pomembnih oseb v našem življenju ter do sebe. Pričakujmo trenutke, ko bo mamljivo preko bolj dramatične interpretacije dogodkov doseči svoj cilj. Pazite se oseb, ki rade manipulirajo in resnico prikrojijo svojim potrebam in željam, junija jih bomo zelo lažje prepoznali.

Imeli bomo izvrstno priložnost opazovati tudi sebe. Kdaj svoja čustva zatremo in kdaj morda pričakujemo, da se okolica na nas ozira zelo drugače kot sicer, zato ker smo občutljivi?  Čustveni vampirji bodo v tem obdobju prišli na svetlo – zato bodimo vsi samokritični in tudi sebe opazujmo. Kdaj uporabimo lastno prizadetost kot izgovor?

Junij nam ponuja vpogled v vse tiste aspekte, kjer smo še čustveno nezreli. In v tem ni nič hudega. Vsi smo se rodili z namenom, da bi se učili, zrasli in se razvijali. Vsak od nas ima svoje šibke točke in s tem ni popolnoma nič narobe. Tu smo, da se učimo. Absolutno ga tudi 'pobiksamo', saj smo le ljudje. Zatiskanje oči in kazanje s prstom na druge pa naj ne bo več del našega življenja. Tako se bomo težko česarkoli naučili ali dozoreli. Odrasli smo. Ne odločamo se vedno po tem, kar je najbolj udobno – sicer nekateri ne bi šli iz postelje. V tem času je pomembno, da se naučimo uravnovesiti svoje potrebe in čustva ter odgovorno in zrelo izbiro. Prav je, da rečemo ne – tudi sebi.

DeLo za DuŠo:

  • Hitro lahko zapademo v dvojna merila: Kdaj ste v zahtevah do sebe popustljivi, medtem ko od okolice zahtevate določen nivo?
  • Ste do sebe bolj zahtevni kot do okolice? Naštejte primere.
  • Samodisciplina, zdaj!
  • Kdaj in kako premalokrat sebi postavite mejo?
  • Kadar sebe zavrnete, na kakšen način to utemeljite?
  • Pazite na notranji dvogovor. Naj bo venomer ljubeč do vas!

Mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala LiLi SoRuM. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.