Magazin > Horoskop in Numerologija
26 ogledov

Kaj nas čaka marca?

Lili Sorum Anže Godec
Tretji mesec bo predramil našo ustvarjalnost ter obenem izpostavil vse tiste točke, kjer pa še nismo dovolj samozavestni.

Prikličimo si v misli otročka, ki se je zapičil v čokoladico pri blagajni. Poskusil bo prav vsak pristop - milo bo prosil, nadel si bo najbolj ljubek obrazek, žalostne oči, morda bo pojokal, bil užaljen, vsi poznamo prizore ali bolje rečeno izpade jeze in užaljenosti. Otrok bo poskusil zlepa in/ali zgrda. Njegov fokus je na čokoladi, ne na okolici.

Kam je usmerjen vaš fokus? Na cilj ali na mnenje drugih? Morda mislimo, da na cilj, a vseeno, kaj bi storili, če bi bili večinoma vsi proti določeni vaši izbiri? Bi se jim prilagodili ali bi vztrajali?

Pomembno je tudi, na kakšen način se lotimo cilja. Čokolada, ki si jo prislužimo s trdim delom, nam podari popolnoma drugačen občutek zadoščenosti, kot čokolada, ki nam je podarjena ali tista, ki smo jo tako ali drugače zmanipulirali, izsilili v naše življenje.

Seveda je otroček morebiti zelo samozavesten pri blagajni, a ves ta pogum uplahne denimo pri uvajanju v vrtec. Novo okolje, osebe in odsotnost staršev je absolutno strašljivo. Ko se navadi, pa marsikateri otrok ne želi domov, ko pridejo ponj popoldne, ker se igra s prijatelji.

Kolikokrat se nečesa otepamo samo zato, ker je nepoznano in od nas zahteva na videz 100% spremembo? Opazujmo katere izbire ali možnosti naravnost ignoriramo samo zato, ker o njih ne vemo dovolj ali zato, ker smo prepričani, da nismo dovolj močni ali sposobni?

Otrok, ki hodi v vrtec vas bo težko naučil logaritmov. Naučil pa vas bo, da je vredno vztrajati (seveda smo veliko čokolad dobili zato, ker so bili naši starši obremenjeni z mnenjem okolice ali zaradi pritiska – pa je lažje otroku kupit čokolado kot postavit mejo). Malo večji otrok pa vam lahko pomaga tudi z zapletenimi matematičnimi računi. Razlika med njima ni zgolj starost, ampak količina in snov učenja učenja.

Naučimo se lahko česarkoli, če temu namenimo dovolj časa, zanimanja in dela. Ohranimo fokus, odprimo um in delajmo na zadanem. Zdaj.

DeLo za DuŠo:

  • Česa Vas je sram in na kaj ste ponosni? Naštejte vsaj 4 primere.
  • Kaj bi si želeli pri sebi spremeniti? Zakaj? Kako boste to dosegli?
  • Kako bi bili lahko bolj navihano otročji v trenutkih zabave in bolj odraslo odgovorni v času dela in učenja?
  • Vsaka zadeva ima svoj čas in prostor ter način. Naučimo se jih razkikovati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.