Magazin > Horoskop in Numerologija
1416 ogledov

Kako se znebiti strij

strije
Strij nimajo le ženske, ampak tudi moški.

Strije se najpogosteje pojavijo na trebuhu, zadnjici, nogah, prsih in bokih, nastanejo pa zaradi raztezanja kože. Tisti, ki imajo manj elastično kožo in slabše vezivno tkivo, so bolj nagnjeni k strijam.

Strije se pojavijo pri kar 30 odstotkih nosečnic, na prsih pa lahko nastanejo tudi zaradi športa oziroma slabega športnega nedrčka, pri najstnikih pa se pogostokrat pojavijo zaradi prehitre rasti. Seveda nastanejo tudi, če se na hitro zredimo. 

Kaj lahko naredimo?

Strij se je zelo težko znebiti. Dermatologi bi vam svetovali terapijo z laserjem. Koliko obiskov potrebujete, je odvisno od velikosti strij. Zelo učinkovit je tudi postopek micro-needling, ki pomaga tudi pri odstranjevanju brazgotin, aken in celulitu. Gre za to, da z majhnim valjčkom, na katerem so mikroiglice, dolžine od 0,5 do 2 mm ali več, potujemo po koži. Po uporabi valjček na koži pusti ranice, skozi katere v kožo lažje prodrejo učinkovine. Poleg tega celjenje spodbuja nastajanje kolagena.  

mikro needling | Avtor: Profimedia Profimedia

Strijam se boste lahko izognili oziroma njihov nastanek zmanjšali, če se boste redno ukvarjali s športom, ki učvrsti telo in kožo. Telesna aktivnost pospešuje prekrvavitev telesa in pomaga tudi pri kurjenju maščob. Vezivno tkivo pa lahko učvrstite med tuširanjem – izmenično se tuširajte z vročo in hladno vodo.  

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.