Magazin
39 ogledov

Imate preveč prostega časa?

knjiga Shutterstock
Strokovnjaki z univerze v Cincinnatiju so naredili raziskavo, v kateri so 1320 najstnikov in odraslih spraševali, koliko prostega časa potrebujejo, da bi bili srečni.

Čas, ki ni zapolnjen z obveznostmi, je nujen za kakovostno življenje ter pravica in priložnost vsakega posameznika, so si enotni strokovnjaki. Tisti, ki so bili mnenja, da imajo premalo prostega časa, so bili v povprečju bolj nesrečni od tistih, ki so imeli prostega časa dovolj. Strokovnjaki so raziskavo zaključili z ugotovitvijo, da je treba poiskati pravo razmerje med prostim časom in zaposlenostjo.

Poiščite ravnotežje

V današnji družbi je čas ključnega pomena, zato je nujno poiskati ravnotežje. Z dovolj prostega časa podzavestno doživljamo občutek sreče, kar nam pomaga pozitivno sprejemati tudi negativne situacije sodobne družbe. Raziskavo so objavili v časopisu Kvaliteta življenja oziroma Quality of Life.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.