Magazin
807 ogledov

Kaj o vas pove oblika rok?

roka Shutterstock
Če želimo izvedeti več o značaju neke osebe, poglejmo njene roke.

Da dlan razkriva človekov značaj, zdravje, temperament in celo usodo, so vedeli že stari Grki. Vendar znaki na dlani niso nekakšen ključ, ki bi izrecno napovedal prihodnost. Veda o branju z dlani se imenuje hiromantika, oblika rok pa naj bi že ob rojstvu določala značaj, prednosti in slabosti posameznika. Oblike rok so opisane s štirimi elementi: ognjem, vodo, zrakom in zemljo. Preverite, kaj o vas pove vaša oblika rok.

oblika rok | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Element: zemlja
Kvadratna dlan in kratki prsti, pri čemer so prsti krajši od dlani, so osnova za obliko, ki je osnovana na elementu zemlja. Ljudje s takšno obliko so praktični, ne bojijo se trdega dela, razmišljajo v običajnih okvirjih in so zavezani k tradiciji. Odlikuje jih zanesljivost, čustvena stabilnost, lojalnost in ustrežljivost. Imajo zdravo pamet, so praktični in spretni.

 

Element: zrak
Kvadratna dlan z dolgimi prsti, pri čemer so prsti daljši od dlani, so lastnosti elementa zraka. Ta

oblika rok | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
element združuje misli, navdih in veliko interesov, vse to pa počne z lahkoto in eleganco. Slabost te oblike dlani je, da ljudje velikokrat izgubijo stik z resničnostjo, so pa dojemljivi, radovedni in včasih nemirni. Brez spodbud iz okolja in intelektualnih izzivov jim kaj hitro postane dolgčas. Sovražijo rutino, kar jih velikokrat lahko pripelje tudi do nezvestobe. Obožujejo potovanja in spremembe.  So svetovni nomadi, nadvse zgovorni ter imajo smisel za računalnike in elektroniko. Dobro razvito imajo tudi poslovno žilico, vendar pa jih to velikokrat pripelje do preobremenjenosti, zato lahko kmalu pregorijo. Potrebujejo veliko počitka, sprostitve in odmora.

oblika rok | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Element: voda

Značilno za to obliko so podolgovate dlani in dolgi prsti, pri čemer so prsti daljši od dlani. Ljudje s to obliko rok so čustveni in občutljivi. Pogosto so to roke umetnikov, pesnikov, glasbenikov in pisateljev. Za fizični svet nimajo prevelikega interesa, so sanjači v pravem pomeni besede. Pogosto se odzivajo intuitivno in čustveno. Najdejo se v ustvarjalnem delu.

Element: ogenj
Ogenj gori v dolgih dlaneh, ki so obdane s kratkimi prsti. Organizatorji, manipulatorji in

oblika rok | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
nepredvidljivi so najboljši opis ljudi s to obliko rok. So pravi pustolovci, ki jih je težko ustaviti. Če se za nekaj odločijo, bodo do tega prišli ne glede na vse. Tudi prek trupel. Ljudje z ognjenimi rokami so nadvse aktivni, vedno počnejo več stvari hkrati. Ne bojijo se izzivov, še več, ti so jim v veselje. Vse, kar jim je neznano, raziskujejo z otroško radovednostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.