Magazin
249 ogledov

Kaj se zgodi s hrano po snemanju MasterChefa?

masterchef Voyo
Pozanimali smo se, kje pristanejo ostanki in tudi jedi po koncu snemanj šova MasterChef Slovenija.

Med vsakim kuharskim šovom se na družbenih omrežjih pojavijo komentarji, v katerih se gledalci zgražajo nad količino hrane, ki po snemanju ostane na pultih. Upravičeno, saj v naši državi letno že tako zavržemo kar 72 kilogramov hrane na prebivalca, pod pragom revščine pa živi kar petina prebivalstva.

Tudi ostanki hrane v oddaji MasterChef večinoma končajo v smeteh, četudi je v eni od oddaj žirant šova in kulinarični mojster Karim Merdjadi poudaril, kako dragoceni so ostanki za profesionalno kuhinjo.

"Najprej bi radi poudarili, da s hrano ravnamo odgovorno in spoštljivo, kar smo tudi pokazali v eni izmed oddaj. Sama zakonodaja in HACCP narekujeta stroga določila glede ravnanja s hrano in odpadki, ki jih vestno upoštevamo,“ so za nas povedali na POP TV. Jedi, ki jih skuhajo tekmovalci, pa se večinoma pojedo, so še dodali.

Kje so pristale jedi in odpadki smo sicer vprašali tudi tekmovalca šova Tomaža, ki je izpadel v četrtek. "Tega pa ne vem. V dobri veri pa upam, da se je to pojedlo, ker je bila več ali manj vrhunska hrana. Upam, da je ekipa potem to z veseljem pomalicala."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.