Magazin
36 ogledov

Kaj uničuje vaše razmerje?

Mala preizkušnja ljubezni? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pari, ki so že dolgo skupaj, vedo, kako težko je včasih ubežati ljubezenski rutini.

Napake delamo veliko in delamo jih vsi. A katere so stvari, ki jih najpogosteje delamo narobe (najbrž ženske malo pogosteje kot moški) in ki lahko počasi uničujejo razmerje? Vse nedvomno zelo dobro poznate, le da morda včasih pozabite, koliko škode lahko naredijo ljubezni.

Pretirano ljubosumje. Da ljubosumje škodi ljubezenski zvezi, vemo vsi. A dokler ljubosumje prihaja na dan v majhnih porcijah, še nekako gre. Ko pa ljubosumje enega od partnerjev postane preveč intenzivno, začne škoditi ljubezni, zdravju in morebitnim otrokom.

Seks kot orožje. On ji kupi drago darilo in ona je nekaj dni vedno pripravljena na seks. On pozabi odnesti smeti ali pa pohvali njeno prijateljico in ona nekaj časa iz protesta noče seksati. Manipuliranje s seksom je bolj značilno za ženske, moške pa takšno obnašanje slej ali prej prežene drugam.

Stalno kritiziranje. Kritika je lahko konstruktivna, a kritiziranje je tudi nekaj zelo občutljivega. Že res, da njegove nogavice ležijo povsod, da ga nikoli ni doma in da ne sodeluje pri gospodinjskih opravilih, a če bo stalno kritiziran, ne bo nič bolje. Kritike zato dozirajte zmerno!

Preveč vsega. Preveč čustev, preveč kontrole ... Stalno mešanje v partnerjevo življenje (morda celo izpraševanje in zasliševanje) nedvomno slabo vpliva na odnos - vsak namreč potrebuje svoj osebni prostor in čas. Zato partnerja ne sprašujte o vsakem njegovem koraku in mu ne govorite vsak dan stokrat, kako zelo ga ljubite in pogrešate.

Proti njegovi ali njeni volji. Če moški noče sodelovati pri sobotnem nakupovalnem pohodu ali na ženskem večeru z vašimi prijateljicami, ga pustite na miru. Tudi moški partnerke ne vleče na vsako silo na nogometno dopoldne s prijatelji. Predvsem ženske zelo rade manipulirajo, da bi dobile, kar hočejo. Celo solze jim niso nobena težava. A dolgoročno tovrstnih manipulacij in izsiljevanja ne prenaša nihče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.