Magazin
32 ogledov

Kako pošten je bil razplet finala?

survivor
1/9
Anže Petkovšek
Po 42. dneh neizprosnega boja na Filipinih, kjer so se soočili s pomanjkanjem hrane in osnovnih pripomočkov za življenje, smo končno dobili prvega zmagovalca slovenskega Survivorja.

Zmagovalec prvega slovenskega Survivorja, ki smo ga letošnjo jesen spremljali na POP TV, je 25-letni Alen Perklič.

Za razliko od 42. dni, ki so jih tekmovalci preživeli na Filipinih, smo zmagovalca dobili v studiu, kjer sta oddajo vodila Miran Stanovnik in Klemen Bučan. Glasove, ki so jih porotniki oddali na Filipinih, so prebrali v finalni oddaji na POP TV.

Zmagovalca prvega slovenskega Survivorja so izbrali člani porote, nekdanji tekmovalci resničnostnega šova, ki so bili prisotni na plemenskih svetih in si sproti ustvarjali mnenja o tekmovalcih, ki so še bili v igri. Na zadnjem oziroma ‘najbolj vročem plemenskem svetu do zdaj’, kot ga je poimenoval Stanovnik, so finalisti Alen, Sandi in Maja morali porotnike prepričati, zakaj naj glasujejo zanje.

Brez dlake na jeziku nad finaliste

Zadnji filipinski plemenski svet je bil precej vroč, saj so vsi ostali brez dlake na jeziku in finalistom povedali vse, kar jim gre. Predvsem do se spravili nad Sandija, ki je, kot je priznal, igral umazano igro in nož raje držal v rokah, kot ga imel v hrbtu. Dolgolasemu Celjanu ni žal, da je tako igral. Edina stvar, ki jo obžaluje je, da njegovi sotekmovalci ne ločujejo šova od resničnega življenja in mu še danes zamerijo. No, med glasovi je Sandi vseeno prejel dva glasova, Maja niti enega, Alen pa je z osmimi glasovi postal zmagovalec in ponosni prejemnik 50 tisoč evrov.

"Tole je bilo veliko huje, kot sem pričakoval. Nisem tako slab človek, kot morda mislite," je Sandi začel nagovor porote, po tem, ko so ga raztrgali s komentarji.

Je bil razplet šova pravičen? 

Že med šovom smo bili priča temu, da so izpadli tisti, ki so največ pripomogli k zmagam plemenov. Kjlub temu, da so bili zelo močni igralci, so šov zapustili zaradi taktike. Tako kot v ostalih plemenskih svetih se tudi v finalu niso spopadli v boju, temveč so bili prepuščeni na milost in nemilost sotekmovalcev. Zakaj se, če so v šovu iskali 'edinega preživelega' niso spopadli v boju in zakaj so odločali le glasovi, ki so oddani na podlagi simpatičnosti, so nam iz POP TV odgovorili: "Resničnostni šov Survivor je posnet po licenci, ki je zapisana v t.i. bibliji šova. Ta ponuja nekaj različic, kako do zmagovalca, a najpogostejše je prav glasovanje porote, kjer pride najbolj do izraza kvaliteta igre, ki so jo odigrali tekmovalci."

Komentarjev 5
 • Avatar mike1968
  mike1968 11:54 05.december 2016.

  Moj pogled. Je pravično ali ni?http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/250552/survivor-ali-edini-preziveli

 • lotty 11:50 03.december 2016.

  oh kje pa,preveč čustveno ste vzeli samo igro,komentarje in izjave tekmovalcev.Igra je bila za preživetje.In kdo je odigral samo igro preživetja.SANDI!!!!Poleg Sandija in Jurija,je igro preživetja najbolj sprejela še Simona.Svaka čast za jajca in komentar Simona.

 • OF 10:08 03.december 2016.

  Sandi ni imel taktike, ampak Jurij, Sandi je bil le eksekutor in se ob tem naslajal. Samo njegove izjave pa so bile prepotentne, npr. kot je rekla Teja on je zmagal v igrah, ker je bil najboljši, ostali pa za ...prikaži več to ker so imeli srečo. Sandi premagali so te, ker so bili pač boljši od tebe. In to vsi.