Magazin
62 ogledov

Kako posvojiti ljubljenčka

kuža in muca Shutterstock
Psi potrebujejo v povprečju dva tedna, da se navadijo na nov dom, mačke različno.

Ko se odločate za posvojitev ali nakup psa, vam ni treba vzeti dopusta ali to narediti med počitnicami, pravi Polona Samec iz Zavetišča Horjul. “Pes naj v novem domu že na začetku spozna rutino in vaš tempo. Če boste z njim na začetku noč in dan, bo šok, ko bo naenkrat ostal sam, še večji,” pojasnjuje. Vsem posvojiteljem, ki si za psa vzamejo dopust, zato svetuje, naj se za vsaj nekaj ur odpravijo ven brez psa. Če mu že takoj pokažete, kakšna bo rutina, lahko stres prihranite njemu in sebi.

Sicer pa se bo kosmatinček popolnoma udomil v dveh tednih. “Nekateri potrebujejo več, drugi manj. Drugače je z mačkami,” dodaja Samčeva. Čeprav so te zelo samostojne, znajo nekatere narediti celo dramo, zato udomitev traja dlje.

Manj časa? Namesto enega dva mačka.

Težave z udomitvijo lahko zmanjšate, če izberete žival, ki ustreza vašemu načinu življenja in pričakovanjem. Tisti z manj časa namesto enega mačjega mladiča vzemite dva ali malo starejšega psa, ki ne potrebuje veliko aktivnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.